Γενικά

“Παγώνει” σήμερα η Κύπρος- Οι θερμοκρασίες που θα έχουμε

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται από αύριο.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, παρόλο που αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια, κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και στα νότια και ανατολικά παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια, ταραγμένη και στα νότια και ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει το Σάββατο αισθητή άνοδο, ενώ από την Κυριακή αναμένεται σταδιακά μικρή πτώση.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »