Breaking News

Δελτία Τύπου

Παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού»

Η παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», πραγματοποιείται από την  Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στο πλαίσιο των 10 χρόνων λειτουργίας του Θεσμού, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης, στο πλαίσιο του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Η έναρξη της Εκστρατείας ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα και δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα και οι δράσεις της, σε εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου.

Στόχος της Εκστρατείας είναι κάθε σπίτι και κάθε άτομο μέσα στην κυπριακή κοινωνία να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του παιδιού. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής της Εκστρατείας, έχει επιλεγεί το hashtag #ThinkRight, απόλυτα συνδεδεμένο με το σκεπτικό ότι σκεφτόμαστε σωστά, όταν σκεφτόμαστε στη βάση των δικαιωμάτων των παιδιών.  Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και οι 11 συσκευασίες των 6 τύπων φρέσκου γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης, οι οποίες φέρουν στην ετικέτα τους, τα βασικά μηνύματα -μέσω εικονογραφήσεων- των δικαιωμάτων του παιδιού.

Σύμμαχοί της Εκστρατείας, είναι πρώτα τα ίδια τα παιδιά. Ακούραστοι σύμμαχοι του Θεσμού για 10 χρόνια, βαδίζουν δίπλα του, διεκδικούν, ενημερώνονται και ενημερώνουν, ενδυναμώνονται και συμμετέχουν ενεργά.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ξεχωριστό ρόλο θα έχει το  Δίκτυο Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με 40 ευρέως αναγνωρίσιμα άτομα, από το χώρο των media, της τέχνης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και τον ακαδημαϊκό χώρο. 40 πρόσωπα, τα οποία, για 10 μήνες, αναμένεται με τη δική τους φωνή και δράση να συμβάλουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της Πολιτείας.

Η Εκστρατεία ξεκινά από σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού. Δέκα δικαιώματα του παιδιού αναμένεται ότι θα φθάσουν σε κάθε παιδί και ενήλικα, σε κάθε σπίτι, στην Κύπρο, μέσα από το φρέσκο γάλα  Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την προβολή τους σε δημόσια λεωφορεία που θα  διακινούνται σε όλη την Κύπρο, τα μέλη του Δικτύου των Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού και, φυσικά, από τα ίδια τα παιδιά.

Η Επίτροπος απευθύνει πρόσκληση σε κάθε άτομο, παιδιά και ενήλικες να ενώσουν δυνάμεις και να συμβάλουν ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δήλωσε: «Η έννοια της «παιδοκεντρικής κοινωνίας» προσεγγίζει, πλέον, το παιδί, όχι ως ένα πολύτιμο αντικείμενο που χρειάζεται τη φροντίδα και την προστασία μας, αλλά ως υποκείμενο δικαιωμάτων. 10 χρόνια δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο! 10 βήματα μπροστά! 10 μήνες Εκστρατείας! Σας καλώ όλους να συμμετέχουμε ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Χαραλαμπίδης Κρίστης, κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε σχετικά: «Το κάθε δικαίωμά των παιδιών, είναι υποχρέωσή μας, είναι ευθύνη μας, ατομική και συλλογική.  Σήμερα, μετά από 75 χρόνια, για πρώτη φορά συμμετέχουμε ενεργά και με τις ίδιες τις συσκευασίες μας!

Προσφέρουμε  ένα ισχυρό όχημα  του καλού, του καλύτερου για τα παιδιά μας.  Ένα παγκύπριο όχημα ενημέρωσης,  εκπαίδευσης και δράσης για να κάνουμε την Κύπρο μας πιο ανθρώπινη, πιο ουσιαστική,  καλύτερη.»

#ThinkRight #CharalambidesChristis #Symmetochi #GinomasteKaliteroi


Σχετικά νέα

X
Translate »