Κοινωνία

Παγκύπρια Εκστρατεία Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου :«Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα»

Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (ΑΣΚ)  διοργανώνει φέτος την Παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης «Μην Αργείς, Συνδέσου Τώρα» και αναζητά εθελοντές για το διήμερο 12-13 Μαΐου, σε Παγκύπρια βάση.  Η Παγκύπρια εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και γίνεται στα πλαίσια της 18ης Εβδομάδας Ενημέρωσης για τις Ρευματικές και Μυοσκελετικές Παθήσεις, η οποία διοργανώνεται φέτος στις 5-13 Μαΐου 2018.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις, διαλέξεις και δημοσιογραφική διάσκεψη για ενημέρωση του κοινού για τις ρευματοπάθειες  και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.  Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, 2018 κατά τη διάρκεια του οποίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα γίνει Ενημερωτική Καμπάνια στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα. Η ιατρική κινητή μονάδα (mobile clinic) Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα επισκεφτεί τις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγ. Νάπα. Θα είναι στελεχωμένη με ιατρούς  ρευματολόγους και φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και εθελοντές.  Κατά τη διάρκεια παραμονής της κινητής μονάδας σε κάθε πόλη, θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις, για να τονιστεί η σημασία της Έγκαιρης Διάγνωσης.  Της κινητής μονάδας θα προπορεύονται οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του διημέρου είναι:

Σάββατο 12 Μαίου 2018 :

  • 10:00-12:30 Τελετή Έναρξης Εκστρατείας – Κινητή Ιατρική Μονάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου- Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

13:00 -16:00 Κινητή Ιατρική Μονάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας & Περίπτερο Ενημέρωσης στην Πλατεία Ερμού – Λάρνακα

Κυριακή 13 Μαίου 2018 :

  • 10:00-12:30 – Κινητή Ιατρική Μονάδα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου          Λευκωσίας & Περίπτερο Ενημέρωσης Πλατεία Γρ. Αυξεντίου (Διοικητηρίου)
  • 17:00-19:00 -Περίπτερο ενημέρωσης -Τελετή Λήξης Αγία Νάπα                              στην Οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ (κυκλικός Κόμβος – πλησίον Hard RockCafé)

Η εκστρατεία αποτελεί εθνική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας “Don’t Delay Connect Today”.  Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ρευματικές παθήσεις και η επισήμανση της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης. Οι ρευματοπάθειες ξεπερνούν τις 200 διαφορετικές παθήσεις και επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και άτομα όλων των ηλικιών.

Ο ΑΣΚ Ιδρύθηκε το 1984 από Κύπριους Ρευματοπαθείς και αποτελείται από 4,500 χιλιάδες μέλη.  Έχει  ως κύριο σκοπό να επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι Ρευματοπαθείς προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που λαμβάνουν.  Στοχεύει επίσης στην ενημέρωση του κοινού για προώθηση της σημασίας της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και έρευνας για τις Ρευματοπάθειες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την  Εκτελεστική Διευθύντρια  του ΑΣΚ Ελευθερία Αντωνίου, τηλ: 99788811, e-mail: e.antoniou@rheumatism.org.cy

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »