Γενικά

Πήρε το πράσινο φώς να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκο πρόγραμμα YOUROPE ο Δήμος Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου έχει εγκριθεί για να συμμετάσχει στο νέο Ευρωπαϊκο Προγράμμα που ονομάζεται YOUROPE.

Το YOUROPE είναι ένα δίκτυο 8 ευρωπαϊκών πόλεων που επικεντρώνεται στους νέους και τον ρόλο τους στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Ο στόχος αυτού του έργου είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση της ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν διάλογο και να επεξεργαστούν μια ρητορική υπέρ της Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς, σε τοπικό επίπεδο.

Οι κύριοι φορείς θα είναι νέοι πολίτες από κάθε περιοχή, οι οποίοι θα συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς, καθηγητές, bloggers και δημοσιογράφους, προκειμένου να μάθουν για τις στρατηγικές επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της ΕΕ, καθώς και την ελεύθερη έκφραση των απόψεών.

Το πρόγραμμα στοχεύει να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθιστώντας τους νέους Ευρωπαίους πρεσβευτές στην ίδια τους την πόλη. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ο Δήμος Αθηένου θα βοηθήσει τους νέους δημότες να έρθουν σε επαφή με νέους όλων των πόλεων που μετέχουν, βοηθώντας τους να επιτελέσουν τους σκοπούς του Προγράμματος. Εκτός του Δήμου Αθηένου στο πρόγραμμα μετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Βαρσοβίας της Πολωνίας, Ελασσώνας της Ελλάδας, Λουμπλιάνας της Λιθουανίας, Σόφιας της Βουλγαρίας, Νότο της Σικελίας, και Βρυξέλλες του Βελγίου.

Σχετικά νέα

X
Translate »