Breaking News

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πέντε λεπτά με την Έλενα Καλλή

Λειτουργό Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

1. Τι είναι οι Καλοκαιρινές Σχολές Ενδυνάμωσης Μαθητών; Ένας θεσμός που καθιέρωσε ο Οργανισμός Νεολαίας, εφόσον φέτος είναι η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης. Είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας δυο εβδομάδων και οι νέοι που συμμετέχουν καθημερινά σε αυτό έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πολλές και συναρπαστικές δραστηριότητες.

2. Ποιος ο σκοπός; Στόχος είναι να συμβάλουν στην προσωπική και συναισθηματική ανάπτυξη των νέων. Δηλαδή οι νέοι να αναπτύξουν νέες δεξιότητες με απώτερο στόχο να γίνουν πιο αποδοτικοί ως μαθητές και πιο ενεργοί ως πολίτες. Προσφέρουμε στους νέους μαθητές μια εναλλακτική λύση για να περάσουν όμορφα δυο βδομάδες των καλοκαιρινών διακοπών, να μάθουν νέα πράγματα, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν άτομα της ηλικίας τους, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και παράλληλα να ενδυναμωθούν ως προσωπικότητες.

3. Πότε και πού θα πραγματοποιηθούν οι Σχολές; Θα γίνουν στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα από τις 9 μέχρι τις 20 Ιουλίου και στην Πάφο από τις 9 μέχρι τις 16 Ιουλίου. Οι δραστηριότητες θα αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στις 2.00 το μεσημέρι. Στις Σχολές μπορούν να συμμετέχουν νέοι της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου.

4. Τι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Σχολών; Έχουμε ετοιμάσει ένα συναρπαστικό και συνάμα διασκεδαστικό πρόγραμμα. Συμπεριλάβαμε βιωματικά εργαστήρια διαχείρισης άγχους, λήψης αποφάσεων, δημιουργικής γραφής, ρομποτικής καθώς και θεατρικό παιχνίδι. Οι νέοι θα κάνουν επιστημονικά πειράματα, θα παίξουν ξεχωριστά επιτραπέζια παιχνίδια, θα παρακολουθήσουν εργαστήρι φωτογραφίας και θα κάνουν εκδρομές σε μουσεία. Νέοι που συμμετείχαν στις περσινές Σχολές Ενδυνάμωσης μάς ανέφεραν ότι η συμμετοχή τους βελτίωσε πολλές από τις δεξιότητές τους, την απόδοσή τους στο σχολείο την επόμενη χρονιά και ανέφεραν ότι άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουν και αντιλαμβάνονται τη ζωή τους.

5. Πώς μπορεί να δηλώσει κάποιος συμμετοχή; Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Νεολαίας: www.onek.org.cy καθώς και στον τηλεφωνικό αριθμό: 77772757.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »