ΑΕΚ

Πάρτι πρόκρισης στην πρεμιέρα της «ΑΕΚ Αρένα» (pics+vids)

Με πεντάρα και σκορ πρόκρισης επί της Λίνκολν συνδύασε η ΑΕΚ την ιστορική ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νεόκτιστου γηπέδου της.

Η ιστορική πρεμιέρα του γηπέδου «ΑΕΚ Αρένα» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνδυάστηκε με εντυπωσιακή νίκη της ΑΕΚ, η οποία συνέτριψε 5-0 την Λίνκολν και «αγκάλιασε» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Φλοριάν (22΄, 69’) και Τομάς (52’, 65’), ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Τριτσκόφσκι (77’).Camera Icon

Το 5-0 δεν είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 8-0 τον Ιούλη του 2014 την Φλοριάνα εκτός έδρας, ενώ η νίκη επί της Λίνκολν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση που σημειώθηκε σε ευρωπρεμιέρα κυπριακού γηπέδου. Την πρωτιά κατέχει η νίκη του ΑΠΟΕΛ με 6-0 επί της Τζιόβικ Λιν στο παλιό Στάδιο ΓΣΠ τη σεζόν 1963-64.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκαναν ως βασικοί οι Μάριος Αντωνιάδης (κεντρικός αμυντικός) και Σορία (δεξί μπακ), ενώ ως αλλαγή έπαιξε ο Ονησίφορος Ρουσιάς.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (6/7) στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας.

Αντίπαλος της ΑΕΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στο β΄προκριματικό γύρο θα είναι η Κορκ Σίτι, η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Λεβάντια στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα.

AEK: Πάμπλο, Σόρια, Αντωνιάδης, Καταλά, Λαρένα (78’Μπόλιεβιτς), Τομάς, Τέτε (67’Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Τολεμές (71’Μυτίδης).
Λίνκολν: Νάβας, Γκαρσία, Τζ. Τσιμπολίνα, Μπαρντόν, Μπ.Λόπες, Λ. Κασκιάρο (66΄Γκόμες), Κ. Κασκιάρο (29’Ερνάντεζ), Ρ. Τσιμπολίνα, Καλντερόν (37’Πίμπε),Μαρτίνες, Κάστελς.


Tom as από Goals_online


Toma από Goals_online

 

Σχετικά νέα

X
Translate »