Οικονομία

Πάνω 10% η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Λάρνακα

Δυναμικά και με αξιώσεις έχει επιστρέψει στην τουριστική βιομηχανία η Λάρνακα.

Επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά όπως εκτιμούν οι ξενοδόχοι, η αύξηση στις κρατήσεις ήταν καθολική, σε όλα τα ξενοδοχεία, παρ’ όλο που οι κλίνες έχουν αυξηθεί με τη λειτουργία τριών νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της πόλης.

Η φετινή χρονιά, εκτιμούν οι ξενοδόχοι αναμένεται να κλείσει με αύξηση άνω του 10% σε σχέση με πέρυσι, που η Λάρνακα είχε ξεπεράσει τον παγκύπριο μέσο όρο αύξησης της τουριστικής κίνησης και είχε πετύχει  28, 86% αύξηση σε σχέση με το 2015, ενώ η αύξηση της τουριστικής κίνησης παγκυπρίως είχε φτάσει το 19,8%.

Για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή μετά τον μήνα Οκτώβριο, τουριστικοί παράγοντες εντοπίζουν μούδιασμα στις τουριστικές κρατήσεις προς το παρόν.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας Νανάς Ασμένη, στο γεγονός ότι το χειμώνα, θα κλείσουν για ανακαινίσεις τρία μεγάλα ξενοδοχεία στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας.

Αυτό αποκλείει τη Λάρνακα από την πιθανότητα να φιλοξενήσει ξένες ποδοσφαιρικές ομάδες που επιλέγουν την Κύπρο για προπονήσεις.

Οι προοπτικές διαγράφονται πολύ καλύτερες την ερχόμενη χρονιά, διότι οι ανακαινίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί και η Λάρνακα θα εμπλουτιστεί με νέες ξενοδοχειακές μονάδες των οποίων θα ολοκληρωθεί η ανέγερση.

Αρχές του 2018 θα λειτουργήσει το Blue και το Λένιος Beach Hotel.

Στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται η προσθήκη άλλων οκτώ (τουλάχιστον) νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

Σχετικά νέα

X
Translate »