Οικονομία

Πάνω από 400χιλ τουρίστες επισκέφθηκαν το 2017 την Επαρχία Λάρνακας

Το 2018 προμηνύεται εξαιρετική χρονιά

Πάνω από 400χιλ τουρίστες επισκέφθηκαν τη χρονιά που πέρασε την Επαρχία Λάρνακας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Το 2013, είχαν επισκεφθεί την επαρχία Λάρνακας 222.127 τουρίστες και ο αριθμός αυτός που αφορά στις αφίξεις τουριστών, το 2017 έχει διπλασιαστεί.

Το 2016, η Λάρνακα προσέλκυσε 363.264 τουρίστες δηλαδή ποσοστό 11,4% του τουρισμού παγκυπρίως.

Όπως εκτιμά η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος οφείλεται αφ’ ενός στις στοχευμένες και εκτεταμένες εκστρατείες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας στο εξωτερικό, και αφ’ εταίρου στη ραγδαία αύξηση των τουριστικών κλινών τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το τουριστικό προϊόν της πόλης της Λάρνακας έχει εμπλουτιστεί με 750 κλίνες με City Hotels να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι σε πλήρη λειτουργία το Radisson Blu στην περιοχή του λιμανιού, καθώς και το ξενοδοχείο Lebay, το πρώην Lenios στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας. Ήδη υπάρχει σχεδιασμός για να λειτουργήσουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες εντός του 2019.

Το 2018 προμηνύεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά όπως δείχνουν τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές όπως είναι η αγγλική και η ρώσικη, αλλά και η γερμανική αγορά και οι ανερχόμενες σε τουριστική κίνηση αγορές του Ισραήλ, του Λιβάνου, καθώς επίσης οι αφίξεις από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία και η Πολωνία.

Σχετικά νέα

X
Translate »