Going out

Πάμε για μονοήμερη στον εκδρομικό χώρο Μονοπάτι στην Ορόκλινη

Στην κοινότητα της Ορόκλινης, της επαρχίας Λάρνακας, επάνω σε ένα ύψωμα που φέρει την ονομασία «Αροδάφνη» συναντάμε τον εκδρομικό χώρο της Ορόκλινης.

Πρόκειται για ένα μικρό εκδρομικό χώρο, καθώς περιλαμβάνει λίγα εκδρομικά τραπέζια, μια ψησταριά, μια διπλή βρύση και ένα παιδικό πάρκο με τσουλήθρα και κούνιες. Εξαιτίας του λόφου, όπου βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος, δίνεται η δυνατότητα στους εκδρομείς όχι μόνο να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης, αλλά και να αγναντέψουν το υπέροχο σκηνικό που απλώνεται μπροστά τους και να αισθανθούν το δροσερό θαλασσινό αεράκι. Από εκεί πάνω όλη η θαλάσσια περιοχή της Ορόκλινης και η περιοχής της Λάρνακας ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Από τον εκδρομικό χώρο ξεκινά και καταλήγει μονοπάτι με το όνομα «Παθκιές του Αγίου». Το μονοπάτι περνά μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που προσφέρει απρόσκοπτη θέα της Ορμήδειας, της Δεκέλειας αλλά και της πόλης και του λιμανιού της Λάρνακας. Επίσης στη διαδρομή θα συναντήσετε ένα εξωκλήσι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία, που χρονολογείται τον 16ο αιώνα. Ο ναός είναι αποτέλεσμα της ένωσης δύο μικρότερων μονόκλιτων καμαροσκέπαστων βασιλικών. Ενώ κατηφορίζετε το μονοπάτι θα βρεθείτε σε μια βραχώδη τοποθεσία, όπου πάνω στο βράχο υπάρχουν σχηματισμένα ανθρώπινα χνάρια. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση τα χνάρια ανήκουν στον προφήτη Ηλία, ο οποίος ακολουθούσε το συγκεκριμένο μονοπάτι. Από εδώ προήλθε και η ονομασία του μονοπατιού «Παθκιές του Αγίου».

Μια μονοήμερη εκδρομή στον εκδρομικό χώρο της Οροκλινης και στο μονοπάτι της φύσης σίγουρα θα σας προσφέρει ψυχική ευεξία και θα σας αναζωογονήσει.

 

Πηγή: www.bigcyprus.com.cy
Φ
ωτογραφικό υλικό: www.ix-andromeda.com

Σχετικά νέα

X
Translate »