Οικονομία

Πάει για φουλ πληρότητα η Λάρνακα το 2017

  • Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν αύξηση στη ροή τουριστών από όλες τις παραδοσιακές αγορές, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες
  • Το 2017 θα ξεπεράσει το 2016 στις διανυκτερεύσεις τουριστών, αλλά το μεγάλο στοίχημα για τους ιθύνοντες της βιομηχανίας είναι η ποσοτική αύξηση να συνδυαστεί και με ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Την καλύτερη σεζόν των τελευταίων χρόνων αναμένουν οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας. Η τουριστική βιομηχανία ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί εκατομμύρια τουριστες από τις γωνιές της Ευρώπης, με όλες τις ενδείξεις να προϊδεάζουν για ρεκόρ αφίξεων, ακόμα και σε σύγκριση με την περσινή εξαιρετική σεζόν. Στο επίκεντρο των προετοιμασιών βρίσκονται οι δύο Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης, οι οποίες έχουν κεντρικό και συντονιστικό ρόλο στην ομαλή διεκπεραίωση της σεζόν αλλά και στην αναβάθμιση του προϊόντος, το οποίο στην κυριολεξία δίνει οξυγόνο στον οργανισμό της οικονομίας του τόπου μας.

Μικρότερα νούμερα (σε σχέση με την Αμμόχωστο) αλλά εξαιρετική χρονιά, τηρουμένων των αναλογιών, αναμένει για το 2017 και η επαρχία Λάρνακας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά, κάτι που οφείλεται στο διαχρονικό πρόβλημα έλλειψης κλινών στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία έχουν σταματήσει να δέχονται κρατήσεις από τώρα, αναμένοντας εξαιρετικά υψηλή πληρότητα κατά την περίοδο αιχμής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το πρόβλημα της έλλειψης κλινών παραμένει, παρ’ όλον ότι υπάρχει μικρή αύξηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η οποία όμως δεν αρκεί για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας είχε συμμετοχή στις δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, στο Βερολίνο από τις 8 μέχρι τις 10 Μαρτίου και στη Μόσχα το τριήμερο 14-16 Μαρτίου.

Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τοπικούς εκπροσώπους, οι οποίοι έκαναν σειρά παρουσιάσεων, ενώ παρόντες δήλωσαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (συμμετείχαν στις επίσημες συναντήσεις) καθώς και ξενοδόχοι. Επίκεντρο των παρουσιάσεων ήταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Οι ενδείξεις και από την παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις αλλά και γενικότερα είναι ότι η ροή τουριστών θα είναι αυξημένη και στη Λάρνακα από τις παραδοσιακές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας και της Γερμανίας.

Εκτός από τη συμμετοχή στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας συνεχίζει το πρόγραμμα συναντήσεων με οργανωτές ταξιδίων που φιλοξενούνται στην Κύπρο καθώς και με ξένους δημοσιογράφους, στους οποίους παρέχεται ενημερωτικό υλικό για τη Λάρνακα με επεξήγηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων καθώς και για τα έργα που προωθούνται στην περιφέρεια.

Επίσης η ΕΤΑΠ είναι σε διαβούλευση με τοπικές Αρχές, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ώστε να επιλυθούν διάφορα προβλήματα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.

Δείτε τι ισχύει για Πρωταρά και Αγία Νάπα

Πηγή: dialogos.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »