Δελτία Τύπου

Ο S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της RCB Bank ως «BB-/B» με σταθερή προοπτική

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, ο Οίκος S&P Global Ratings επιβεβαίωσε την πιστοληπτική ικανότητα της RCB Bank σε «BB-/B» με σταθερή προοπτική.

Ο S&P υπογραμμίζει ότι η βαθμολογία της RCB αντανακλά τη σταθερά ανοδική πορεία εσόδων της τράπεζας, την έμπειρη ομάδα Διοίκησης και την προσδοκία ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο των άλλων τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Σημειώνοντας ότι η RCB είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο, ο Οίκος ανέφερε ότι η σταθερή προοπτική αντανακλά την προσδοκία ότι τα επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά χαρακτηριστικά της τράπεζας θα παραμείνουν σταθερά τους επόμενους 12 μήνες, υποστηριζόμενα από βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές στην Κύπρο και τη Ρωσία.

Σε μια άλλη θετική εξέλιξη γύρω από την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου, στις 15 Σεπτεμβρίου, ο S&P, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο BB+/B, αναθεωρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας από σταθερές σε θετικές.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »