Breaking News

Όμορφα της Πόλης

Ο συμπολίτης μας που κερδίζει εκατομμύρια ταξιδεύοντας στις πρώτες θέσεις

Είναι ένας πολύ ευγενικός και πανέξυπνος νέος. Είναι 21 ετών και κάνει μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή δουλειά. Βασικά, αποτελεί έναν από τους τυχερότερους εργαζόμενους στον κόσμο!

Ο νεαρός Άλεξ  Μαχαίρας γυρνάει αεροπορικώς ολόκληρο τον κόσμο τεστάροντας τις ανέσεις των νεότευκτων αεροσκαφών. Ο 21χρονος Κύπριος, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους αναλυτές αεροπλοΐας που εκτός από το να μεταδίδει όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με την ειδικότητά του, ελέγχει όλα τα νέα αεροσκάφη στη δράση τους, λίγο πριν από την παράδοσή τους.

Αγαπάει πολύ την Κύπρο και την Ελλάδα και είναι πολύ περήφανος που είναι Ελληνοκύπριος.

Ο Άλεξ Μαχαίρας αναφέρει στο antwo:

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Ελληνοκύπριος! Ο πατέρας μου είναι από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από το Πόρτο Ράφτη και η μητέρα μου είναι  Κύπρια, από την Πύλα. Κάθε φορά που είμαι στην Κύπρο ή στην Ελλάδα, νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Για μένα είναι οι καλύτερες χώρες στον κόσμο. Μου αρέσουν παρά πολύ οι θάλασσες και των δυο χωρών, ο ήρεμος πολιτισμός μα πάνω από όλα… το φαγητό. Τρώω πάρα πολύ συχνά κυπριακό φαγητό (ακόμα και αν δεν βρίσκομαι στην Κύπρο ή στην Ελλάδα) και λατρεύω την Κυπριακή κουλτούρα. Μου αρέσει που στο σπίτι μου μαζευόμαστε συχνά για φαγητό όλοι οι συγγενείς και αυτό είναι κλασικό Ελληνικό / Κυπριακό!. Είμαι επίσης πολύ κοντά στην γιαγιά και στον παππού μου. Πάντα τους μιλώ για τα ταξίδια μου, τους δείχνω φωτογραφίες και με βλέπουν σχεδόν κάθε εβδομάδα στα νέα.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ορθόδοξος χριστιανός. Όταν βρίσκω ορθόδοξη εκκλησία στις χώρες που ταξιδεύω, πάντα πηγαίνω και προσκυνώ. Επίσης, μου αρέσει πάντα να μιλώ για την ελληνοκυπριακή μου κληρονομιά στους ανθρώπους που συναντώ. Θέλω να ξέρουν για την Ελλάδα και την Κύπρο και πάντα τους δείχνω φωτογραφίες, τους εξηγώ για την κουζίνα μας κτλ. Επισκέπτομαι την Ελλάδα και την Κύπρο δύο φορές τον χρόνο, θα ήθελα όμως πάρα πολύ να μπορούσα να ερχόμουν περισσότερες φορές.

Όσον αφορά τη δουλειά μου…

Μεταδίδω όλες τις αεροπορικές ειδήσεις στο BBC News, το Sky News, το LBC και άλλα. Συζητάω τα πάντα, τα νέα των αεροπορικών εταιρειών, τo στοκ και τις μετοχές, τις αγορές και πολλά άλλα. Επίσης, συνεργάζομαι με τον κατασκευαστή αεροσκαφών, είμαι στην ομάδα παράδοσης (που πρέπει δηλαδή να μεταφέρει το αεροσκάφος από το εργοστάσιο στο νέο του σπίτι).  Αυτό περιλαμβάνει και δοκιμαστικές πτήσεις. Οι παραδόσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο, Κατάρ, Ταϊλάνδη,  Αυστραλία, Κορέα, ΗΠΑ, Αζόρες,  Ρουάντα, Ουγκάντα ​​και σε όλη την Ευρώπη.

Όταν ήμουν 14 ετών…

Ξεκίνησα την εκπομπή των αεροπορικών ειδήσεων και θυμάμαι που ο  ρυθμιστής της αγοράς αερομεταφορών είχε πει: «Ξέρει για ποιο θέμα μιλάει…» και έτσι μου επέτρεψαν να συνεχίσω. Στα 16 μου, εμφανίστηκα στα νέα του Sky για πρώτη φορά για να συζητήσω για την αεροπορία. Μετά από λίγο καιρό, υπέγραψα συμβάσεις με διεθνή δίκτυα ειδήσεων σε όλο τον κόσμο και τώρα συζητώ για αεροπορικές ειδήσεις σε τηλεοπτικά κανάλια όπως το Al Jazeera, το Sky, το CNN και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο και σκεφτόμουν τις σπουδές μου στο Κέιμπριτζ. Ήξερα ότι ήθελα να εργαστώ στον κλάδο της αεροπορίας. Το πάθος μου για την αεροπορία ήταν πολύ ισχυρό από πολύ μικρή ηλικία.

Όταν ήμουν 7 ετών, έλεγα τους κανόνες ασφαλείας σε ένα αεροσκάφος -onboard safety demo- στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Στα 8 μου, είχα διαβάσει το βιβλίο του Richard Branson. Τον ελεύθερο μου χρόνο μελετούσα την αεροπορική βιομηχανία και έγραφα άρθρα. Η μητέρα μου πάντα με ενθάρρυνε, μου έλεγε πάντα πως μόνο όταν δουλεύω σκληρά θα πετύχω και σίγουρα θα καταφέρω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.

Στους νέους της Κύπρου μας…

Η Κύπρος πρέπει να βοηθήσει και να ενθαρρύνει την επόμενη γενιά, πρέπει να επιδιώκουν ένα αισιόδοξο μέλλον οι νέοι και να ακολουθούν τα όνειρα τους. Το νησί πρέπει να δημιουργήσει νέα σχέδια και να έχει κίνητρα για νέους επιχειρηματίες που τους απασχολούν ούτως ώστε να τους δείξουν ότι πρέπει να στοχεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο στη ζωή. Σκεφτείτε μεγάλα… Ανυψώστε ο ένας τον άλλο, μην τραβάτε ο ένας τον άλλο κάτω.

Θα ήθελα πολύ να δω την Κύπρο να ενθαρρύνει περισσότερο τους νέους ανθρώπους να σκέφτονται έξω από το κουτί, να ακολουθούν τα όνειρα τους και να έχουν ώθηση. Θα ήθελα πολύ να δω περισσότερα από τους νέους της ηλικίας μου και πιστεύω ότι η αφετηρία πρέπει να είναι η βοήθεια και το κίνητρο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα σχολεία / κολέγια. Ο μόνος τρόπος είναι να κοιτάμε πάνω και  είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει πολλοί Κύπριοι.

Μου αρέσει πάρα πολύ να βοηθώ τους ανθρώπους που έχουν στόχους και αγαπούν την αεροπορία. Όσοι θέλουν μπορούν να με βρουν στο instagram (alexlhr) ή το twitter @AlexInAir».

Σχετικά νέα

X
Translate »