ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Σπύρος Αγαθού μας μιλά για τη συμμετοχή του στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας.

Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Ο Σπύρος Αγαθού, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία του:

Από πού εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σου;

Η ιδέα και η προσέγγιση προς τον ιπποπόταμό μου ήταν το παιχνίδι, αφού έχει όψη αρκετά χαριτωμένη και παιδική. Έτσι, τον μετονόμασα «Δούρειο Hippo» και τον μετέτρεψα σε ένα υπερμεγέθες παιχνίδι.

Μπορείς να μας κάνεις μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσέγγισες τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Ο «Δούρειος Hippo», ως ένα υπερμεγέθες παιχνίδι, απομακρύνει τον ιπποπόταμο από τις ανάγκες του βιοπορισμού και τον επιστρέφει πανηγυρικά στα χωρικά ύδατα της παιδικότητας. Καλούμαστε, λοιπόν, να ανοίξουμε διάπλατα τις πύλες της πόλεώς μας και να τον υποδεχθούμε ως φορέα της ευθυμίας, της ανεμελιάς και της ακλόνητης πίστης σε ένα χαρούμενο αύριο.

Πλέον, ο ιπποπόταμος, είναι ένα μεγάλο κυλιόμενο παιχνίδι με το οποίο μπορεί καθένας να παίξει, να σύρει και να μεταφέρει.

Βλέποντας τον ιπποπόταμό μου και τη χαρούμενη και παιδική πλευρά του, δεν θα μπορούσα να μην χρησιμοποιήσω χρώματα παιδικά, απαλά τα οποία του προσδίδουν τη νέα του ταυτότητα.

Πώς αισθάνεσαι για τη συμμετοχή σου στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σένα;

Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας είναι πάντοτε πράξη υψίστης αλληλεγγύης και γίνεται με καθαρά συναισθήματα που εμπεριέχουν αγάπη. Σε κάνει να υπερβείς τον ατομικισμό σου και να σκεφτείς συλλογικά. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται και από τις πολλαπλές και πολύχρονες δράσεις του Sophia Foundation.

Όταν η τέχνη γίνεται το μέσο έκφρασης κοινωνικής αλληλεγγύης για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας,  σε μια εποχή που πολλές έννοιες ή έχουν χάσει τη σημασία τους ή είναι εντελώς παρεξηγημένες, μας δίνει την ευκαιρία να  ξαναέρθουμε σε επαφή με αυτή και μέσα από αυτή να προσφέρουμε.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Sophia Foundation, τόσο για τη στήριξη από την πρώτη στιγμή, όσο και για την ευκαιρία που μου έδωσε για να προσφέρω και εγώ στο ελάχιστο σε αυτή την μεγάλη και δυνατή προσπάθεια.

Ο Σπύρος Αγαθού γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται.

Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» Περούτζια, στην Ιταλία. Το 2003 έγινε δεκτός για Μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Φοίτησε στο Τμήμα Θεωρίας και Πρακτικής των Σύγχρονων Τεχνών.

Τον Οκτώβριο του 2007 παρουσίασε την πρώτη του προσωπική έκθεση με τίτλο «ΜΙΜΝΗΣΚΩ» στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά και το 2016, στην ίδια Γκαλερί, τη δεύτερη του με τίτλο «ΜΙΜΝΗΣΚΩ ΙΙ».

Σχετικά νέα

X
Translate »