Κοινωνία

Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας-Κίτιον στο ειδικό σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας

Ο Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας –Κίτιον συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία της πόλης και να ενδυναμώνει το κοινωνικό του έργο. Μέλη του συνδέσμου με επικεφαλή την πρόεδρο κ. Λυγία Πατσιά Βαγιανού επισκέφτηκαν το ειδικό σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας και μοίρασαν πασχαλινά δωράκια σε όλα τα παιδιά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Βαγιανού μας ανέφερε: ”Eίναι σημαντικό αυτές τις μέρες να δίνουμε χαρά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δίνουμε μόνο αλλά παράλληλα παιρνουμε καθώς το να είσαι με αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά πολύ όμορφο συναίσθημα, καθώς μας γεμίζουν με θετική διάθεση. Ο  Ροταριανός Όμιλος Λάρνακας –Κίτιον με κάθε ευκαιρία δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, άλλωστε αυτή είναι η αποστολή μας από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, κατέληξε”.

Ποιο είναι το Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας :

Το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» πρωτολειτούργησε το 1968 με την ονομασία «Σχολή Ασκησίμων Παιδιών Λάρνακας» με οκτώ παιδιά και ένα δάσκαλο.  Η Σχολή αρχικά στεγάστηκε στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου.

Βασικός σκοπός του Ειδικού Σχολείου ήταν η παροχή εκπαίδευσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, τα οποία, λόγω των νοητικών τους δυνατοτήτων,  δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Το 1981 το Σχολείο μεταστεγάστηκε σε καινούριο σύγχρονο κτίριο, που κτίστηκε με δαπάνες της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, σε χώρο που δώρισε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Το 2002 έγινε επέκταση του σχολείου με δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, λόγω αύξησης των μαθητών και των γενικότερων αναγκών του σχολείου. Το 2011 πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση του κτιρίου για επέκταση και εκσυγχρονισμό του σχολείου.

Το προσωπικό απαρτίζεται από το διευθυντή του σχολείου, μία βοηθό διευθύντρια και οκτώ ειδικούς δάσκαλους. Προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους, ψυχολόγος, δύο λογοθεραπευτές, εργοθεραπεύτρια, φυσιοθεραπεύτρια, ειδικός γυμναστής, μουσικοθεραπεύτρια, δάσκαλος τέχνης και καθηγητής πρακτικών γνώσεων.

Στο σχολείο απασχολούνται φέτος 11 σχολικοί βοηθοί, δύο καθαρίστριες, μία μαγείρισσα και ένας συντηρητής.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »