ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο κ. Τάσος Λουκά από την Ορμήδεια έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Αγγλία αποκλειστικά και μόνο με την καλοσύνη του

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και αποκαλύπτει το πιο σκληρό του πρόσωπο, σε μια κοινωνία γεμάτη μίσος και διαφθορά…

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με τις πράξεις τους, στέλνουν μηνύματα γεμάτα αγάπη. Είναι εκείνοι που ξέρουν ότι η καλοσύνη γεννά πάντα καλοσύνη. Ξέρουν ότι γινόμαστε πλουσιότεροι βλέποντας το καλό που έχουμε προσφέρει, να επεκτείνεται, να δυναμώνει και να μένει στις ψυχές κι άλλων ανθρώπων.

Ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι και ο κύριος Τάσος Λουκά που εδώ και 38 χρόνια ζει στην Αγγλία. Ο κύριος Λουκά είναι γνωστός φιλάνθρωπος και αρκετές φορές, αγγλικές εφημερίδες γράφουν για το φιλανθρωπικό του έργο.
Ο επιχειρηματίας, έχει εστιατόριο στο Ρόδερχαμ και φτιάχνει μόνο ψάρι με τηγανιτές πατάτες. Πολλές φορές, έτυχε να τηγανίζει όλη μέρα για να μαζέψει χρήματα και να τα προσφέρει σε όσους τα έχουν ανάγκη: νοσοκομεία, ιδρύματα, σε παιδιά στην Αφρική αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο κύριος Τάσος γεννήθηκε στην Ορμήδεια και έχει 6 αδέλφια. Στην ηλικία των 19, μόλις τελείωσε το στρατό, πήγε στην Αγγλία μαζί με την γυναίκα του. Δούλεψαν πολύ σκληρά στη ζωή τους αλλά κατάφεραν να φτιάξουν μια υπέροχη οικογένεια. Έχουν 4 παιδιά και 4 εγγόνια.
Πρόσφατα, πρόσφερε τα κέρδη του εστιατορίου του για μια μέρα σε τοπική κλινική. Εκείνη τη μέρα, ο κύριος Λουκά πρόσφερε φαγητό στον κόσμο με μόλις £4.50 (5 ευρώ περίπου), μέχρι την ώρα που έκλεισε. Ο Κύπριος εστιάτορας δήλωσε τότε σε μια  εφημερίδα: «Κάθε σεντ θα πάει στην κλινική». Ο λόγος που αποφάσισε να βοηθήσει τη τοπική κλινική και συγκεκριμένα, το τοπικό κέντρο αποκατάστασης, ήταν επειδή ένας πελάτης του, του μίλησε για το πρόβλημα υγείας της γυναίκας του και για τη βοήθεια και στήριξη που το κέντρο τους παρείχε.

Ο κύριος Τάσος Λουκά αναφέρει στο ant1iwo:
«Στην αρχή τίποτα δεν ήταν εύκολο στην Αγγλία. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές μέχρι να ορθοποδήσουμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και κάναμε πολλές δουλειές.
Πάντα έλεγα στα παιδιά μου ότι η καλοσύνη είναι η σημαντικότερη αρετή, γιατί προσφέρει ψυχική ηρεμία σε αυτόν που τη χαρίζει κι ελπίδα σε εκείνον που τη δέχεται. Η καλοσύνη βρίσκεται ακόμα και στα πιο απλά, τα καθημερινά, σε ένα μόνο χαμόγελο!

Με τη δική σου καλοσύνη, τη δική μου, τη δική του, τη δική μας, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν πολύ καλύτερο κόσμο, μακριά από μίσος και εγωισμό.

Καλές γιορτές αγαπημένοι μου συμπατριώτες!»

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »