Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο ΚΟΤ συγχαίρει την ΕΤΑΠ Λάρνακας για έργα εξωραϊσμού στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου Λάρνακας

O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει την ικανοποίηση του για την υλοποίηση σημαντικών έργων εξωραϊσμού και αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου Λάρνακας, ύστερα από πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και επιθυμεί να συγχαρεί θερμά την εταιρεία.

 

Ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Οργανισμός έχει  επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές μας περιοχές και προσθέτει ότι θέματα αρχιτεκτονικής κτιρίων που υστερούν σε τοπικό χαρακτήρα και χρώμα, παράνομες κτιριολογικές παρεμβάσεις και επεκτάσεις στα κτίρια, η αισθητική που παρουσιάζουν σκιάδια και τέντες, άναρχες και αντιαισθητικές επιγραφές/πινακίδες και άλλες εγκαταστάσεις, που αλλοιώνουν  τη φυσιογνωμία των τουριστικών περιοχών, όπως και άλλα θέματα ευρύτερης ακαλαισθησίας και έλλειψης αισθητικής προβληματίζουν τον Οργανισμό.

“Είναι γι’ αυτό το λόγο που ο ΚΟΤ ήταν ανάμεσα στους φορείς που υποστήριξαν οικονομικά τις πρωτοβουλίες της ΕΤΑΠ Λάρνακας, επικροτώντας την σημαντική αυτή πρωτοβουλία” αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ο Οργανισμός προτρέπει όλους τους αρμόδιους φορείς, Δήμους, Κοινότητες, ΕΤΑΠ όπως εγκύψουν στο θέμα και εργαστούν συστηματικά προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης του ζητήματος, για το καλό των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του τουρισμού της χώρας γενικότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »