ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πόλεων URBACT στην Πορτογαλία

Στο φετινό φεστιβάλ, που συνέπεσε με τα 15χρονα του Προγράμματος, συμμετείχαν συνολικά 571 εκπρόσωποι 207 πόλεων

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηένου, έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Πόλεων URBACT, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 – 14 Σεπτεμβρίου 2018 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Φεστιβάλ, διοργάνωσε η Γραμματεία του Προγράμματος URBACT και στο φετινό φεστιβάλ, που συνέπεσε με τα 15χρονα του Προγράμματος, συμμετείχαν συνολικά 571 εκπρόσωποι 207 πόλεων από 32 χώρες της Ευρώπης.

Ο Δήμος Αθηένου ηγείται του Δικτύου Μεταφοράς URBACT της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Ο κ. Καρεκλάς, στα πλαίσια του Φεστιβάλ, όπως αναφέρεται, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Αλτένας της Γερμανίας και τον Δήμαρχο του Ράντλιν της Πολωνίας, οι πόλεις των οποίων μετέχουν στο Δίκτυο Μεταφοράς, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για καλύτερη συνεργασία των πόλεών τους, προς αμοιβαίο όφελος.

Παράλληλα είχε επαφές με πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να προωθήσουν συνεργασίες άλλων Ευρωπαϊκών Πόλεων με τον Δήμο Αθηένου, καθώς και με τη Γραμματεία του Προγράμματος URBACT, από την οποία εισέπραξε τα καλύτερα σχόλια για τον τρόπο που ο Δήμος Αθηένου ηγείται του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο κ. Καρεκλάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί με άλλους συνέδρους την πόλη «Αμαδούρα», κοντά στη Λισαβώνα, όπου διαμένουν 6.000 περίπου υπήκοοι τρίτων χωρών από Αφρικανικές κυρίως χώρες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα κοινωνικής ένταξης, πολιτικών δικαιωμάτων και πολλών άλλων που έχουν καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για επίλυσή τους μέσω τοπικού Οργανισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »