Uncategorized

Ο Δήμος Αθηένου στην Α’ Φάση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής πρακτικής

Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαΐου 2018 στο Cappizi της Σικελίας στην Ιταλία, η εναρκτήρια συνάντηση των τριών εταίρων της Α’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής πρακτικής που ηγείται ο Δήμος Αθηένου για τον Εθελοντισμό, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT και στο οποίο μετέχουν η πόλη Capizzi της Σικελίας και το Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Ανακοίνωση από τον Δήμο αναφέρει ότι τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, συνοδευόμενος από τρεις εθελοντές του Δήμου, που μετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Οι εργασίες της συνάντησης στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ σ’ αυτή αποφασίσθηκαν ομόφωνα, μεταξύ άλλων  τα πιο κάτω:

Α) Οι 5 πόλεις που θα προταθούν για τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στη Β’ φάση του ΄Εργου και οι οποίες είναι από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Κροατία.

Β) Το τελικό όνομα του ΄Εργου που θα είναι «Πόλεις Εθελοντισμού» (Volunteering Cities).

Γ)  Οι όροι της συμφωνίας που θα υπογραφεί στα πλαίσια της Α’ Φάσης μεταξύ των τριών εταίρων.

Δ) Η επόμενη συνάντηση των εταίρων, που θα γίνει στον Δήμο Αθηένου στις 27 και 28 Αυγούστου 2018 και στην οποία θα μετάσχουν, εκτός των τριών  πρώτων εταίρων, εκπρόσωποι των 5 πόλεων που θα προταθούν για τη Β’ Φάση του ΄Εργου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου και εκπρόσωπος του προγράμματος URBACT από το Παρίσι.

Ε) Η σύσταση σε κάθε πόλη Τοπικών Ομάδων Δράσης για μελέτη και προώθηση των σκοπών του ΄Εργου.

Ο Δήμος Αθηένου καταλήγει αναφέροντας ότι θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για υλοποίηση και επιτυχία του ΄Εργου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »