Breaking News

Going out

Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη των προϊόντων της Αθηένου ο Δήμος διοργανώνει στις 15 Οκτωβρίου 2017, το 1ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων με τίτλο «Η Αθηένου στο πιάτο σας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου και η είσοδος για τον κόσμο θα είναι δωρεάν.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «με στόχο την προβολή και την ανάδειξη όλων των προϊόντων της Αθηένου, το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Πέρα από το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και να λάβουν μέρος στην ετοιμασία τους, όπως παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλλουμιού».

Πρόθεση του Δήμου «είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου. Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις όπως  παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, με στάσεις στις διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, χοροί από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και μουσικό πρόγραμμα».

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, αφού η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «μέσω της διοργάνωσης ο Δήμος στοχεύει στο να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος της Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων και στην ετοιμασία ποιοτικού φαγητού και να αναδειχθεί γενικότερα η τεράστια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Αναμένεται επίσης «να προβληθεί η τεράστια προσφορά των παραγωγών της Αθηένου, μικρής και μεγάλης εμβέλειας. Ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και  επιδιώκει όπως το Φεστιβάλ καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »