Εκπαίδευση

Ομάδα γονιών θέτει θέμα για σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Θέμα για την υποχρεωτική συμμετοχή των παιδιών τους στο μάθημα της σεξουαλική αγωγής θέτει ομάδα γονέων.

Μάλιστα οι γονείς παρουσιάζονται αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα καθώς καταγγέλλουν τον Υπουργείο Παιδείας ότι δεν ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες τους από το 2012, ζητώντας πλέον νομικές γνωματεύσεις.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε λάβει αυτή την επιστολή, από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας έχει καθήκον αλλά και υποχρέωση στο να αναπτύσσει και να εκσυγχρονίζει τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία μας», ανέφερε ο Υπ.Παιδείας.

Η πολιτική και η προσέγγιση που ακολουθεί το Υπουργείου του, λέγει, ο Κώστας Καδής είναι καθαρά τεχνοκρατική. Επί του θέματος ζήτησε την άποψη της νομικής υπηρεσίας.

«Ανάλογα με τις απόψεις που θα λάβουμε από τη νομική υπηρεσία θα διαμορφώσουμε και την απάντηση μας, η ενδεχομένως και κάποιες ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση», συμπληρώνει.

Ο Κώστας Καδής συναντήθηκε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, προκαταρκτικά του ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αναίρεσης των προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία ή απαλλαγής μαθητών. Οι ομάδα γονέων αν και γνωρίζει ότι η σεξουαλική αγωγή των παιδιών είναι αναγκαία, εντούτοις διαφωνεί με τον τρόπο που έχει εισαχθεί στην εκπαίδευση.

Οι γονείς εξηγούν ότι μια σημαντική μερίδα γονέων και παιδιών βίωσαν και βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες, της σεξουαλικής αγωγής, σημειώνοντας ότι η αγωγή αυτή είχε αρνητικές  ψυχοσωματικές αντιδράσεις, τις οποίες είδαν να εκδηλώνονται σε πολλά παιδιά μετά την παρακολούθηση των σχετικών μαθημάτων. Η σεξουαλική αγωγή διδάσκεται σε ευρεία κλίμακα από τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »