Γενικά

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα ενημέρωσης υπεύθυνου παιχνιδιού

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, σκοπός της εβδομάδας αποτέλεσε η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση του κοινού και των εμπλεκόμενων μερών σχετικά με το Υπεύθυνο και Ασφαλές Παιχνίδι και τους κινδύνους που ελλοχεύει η αλόγιστη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, δήλωσε πως η ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και αύξησε τις απαιτήσεις τόσο για τις δράσεις και ενέργειες του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, όσο και της διοργάνωσης της δεύτερης Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου και Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία προγραμματίζεται για την ερχόμενη χρονιά.

«Διαφάνηκε, μέσα από την αθρόα συμμετοχή τόσο του κοινού όσο και επαγγελματιών του κλάδου πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού και την αντιμετώπιση της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Με την εμπειρία και τη γνώση που αποκομίσαμε από τη φετινή πρώτη διοργάνωση και θέτοντας ακόμα πιο υψηλούς στόχους θα προχωρήσουμε στον σχεδιασμό ενός εμπλουτισμένου προγράμματος για την επόμενη Εβδομάδα Ενημέρωσης για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, με στόχο να καταστεί θεσμός. Βεβαίως, διάφορες άλλες σχετικές δράσεις θα τροχοδρομηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε η κ. Φιάκκου.

Στόχος των Αρχών είναι να διατηρηθεί το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι ως ένα είδος ψυχαγωγίας και διασκέδασης και όχι μέσο πλουτισμού, με απώτερο σκοπό και στόχο την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από την προβληματική ενασχόληση με αυτά, αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθεται, προωθείται η δημιουργία Κέντρου Υπεύθυνου Παιχνιδιού (Responsible Gaming Center), το οποίο θα επιβλέπει την εθνική στρατηγική για το υπεύθυνο παιχνίδι, θα συντονίζει όλες τις δραστηριότητες που προωθούν το υπεύθυνο παιχνίδι, θα εφαρμόζει ερευνητικά προγράμματα και θα παρέχει 24ωρη βοήθεια τόσο στους παίκτες όσο και στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

 Πηγή:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »