Going out

Οκτώ Καλλιτέχνες για ένα σκοπό

Η Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης: Ευθραυστη Γη. 2 Σεπτεμβρίου στις 8:30μμ. Οκτώ Καλλιτέχνες για ένα σκοπό.

Για την ενίσχυση Προγραμμάτων και Υπηρεσιών του ΠΑΣΥΚΑΦ. Εις Μνήμη του Αναξαγόρα Αναξαγόρου.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΑΡΚΑΤΖΗ ΑΝΑΞΑΓΟΡΟΥ

Η Βασίλεια Μαρκάτζη Αναξαγόρου γεννήθηκε στη Λάρνακα και είναι απόφοιτη της Αμερικανικής Ακαδημίας. Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Nottingham University στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Σύγχρονη Ιστορία στο Goldsmiths, University of London. Τα τελευταία χρόνια έζησε στο Λονδίνο, όπου έκανε τις πρώτες της δουλειές στον χώρο της τέχνης. Εργάστηκε σε περιοδικό στο Λονδίνο και επίσης συνεργάστηκε με διάφορους καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τον Gerry Judah. Τώρα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ως φοιτήτρια στο School of Visual Arts, New York City.

Η Βασίλεια έχει εκθέσει στην Κύπρο και στο Λονδίνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τα έργα της επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από κοινωνικοπολιτικά και ψυχολογικά ζητήματα που είναι κυρίαρχα στη σύγχρονη κοινωνία. Ο σκοπός της τέχνης της είναι η ευαισθητοποίηση του ατόμου σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα.

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ

Η Χριστιάνα Διανέλλου γεννήθηκε στη Λάρνακα και είναι απόφοιτη της Αμερικανικής Ακαδημίας. Σπούδασε στο Leeds στην Αγγλία όπου πήρε πτυχίο, Bachelor of Arts στον κλάδο του Graphic and Communication Design. Έπειτα μετακόμισε για ένα χρόνο στην πόλη Limoges της Γαλλίας, όπου πήρε δίπλωμα Γαλλικών και παράλληλα άρχισε να δημιουργεί το portfolio της σαν γραφίστας. Τον Μάιο του 2015 επέστρεψε στην Κύπρο και προσλήφθηκε σαν Graphic and Web Designer σε studio στη Λάρνακα.

Σήμερα εργάζεται σε μια εταιρεία όπου ανέλαβε την προώθηση προϊόντων, σχεδιασμό εικαστικών και ανανέωση ιστοσελίδων. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια δημιουργεί modernist και γεωμετρικά design στα οποία εφαρμόζει εικαστικά υλικά, αναμιγνύοντας έτσι τις γραφικές τέχνες με την αφηρημένη τέχνη. Η γεωμετρία σε συνδυασμό με την αφηρημένη τέχνη, της δίνει τη δυνατότητα να υπερβεί και να αμφισβητήσει τα στερεότυπα στοιχεία της μορφής, της διάταξης και της δομής.

 

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Η Καρολίνα Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Άρχισε τις σπουδές της στις Εφαρμοσμένες Τέχνες στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έμαθε την τέχνη της κεραμικής. Στη συνέχεια ακολούθησε το Πρόγραμμα Καλών Τεχνών και Ζωγραφικής στην Accademia di Belle Arti Pietro Vannucci στην Περούτζια της Ιταλίας. Σήμερα φοιτά στον κλάδο Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου έχει επίσης εργαστεί σαν βοηθός, και ξεκίνησε να εστιάζει τα έργα της στη χαρακτική και το κολάζ. Έργα της έχει εκθέσει μέχρι τώρα στη Λευκωσία.

Η τέχνη της είναι πάντα προσωπική. Αυτή διερευνά το φόντο της δικής της ιστορίας και χρησιμοποιεί τη ζωγραφική σαν μέθοδο του διαλογισμού της.

 

GEORGE V. ANTONIOU

Ο George V. Antoniou γεννήθηκε στη Λάρνακα. Είναι αυτοδίδακτος ψηφιακός καλλιτέχνης όπου εστιάζει τα έργα του γύρω από τα θέματα της μόδας, της θρησκείας και της ομορφιάς. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να διεκδικήσει μια ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα έργα του κίνησαν το ενδιαφέρον σε διάφορες προσωπικότητες όπως η Kendall Jenner, η Bianca Balti και ο Sean O’Pry.

Μέσω αυτών, έχει καταφέρει να εργαστεί για το περιοδικό του οίκου Dolce & Gabanna, Swide. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έχουν βοηθήσει, καθώς του έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιαστεί σε περιοδικά όπως το Female Singapore και το Trendland.

 

ΑΡΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΗ

Η Αριάνα Στεφανή γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1992 και είναι απόφοιτη της Αμερικανικής Ακαδημίας. Στη συνέχεια πήρε πτυχίο στο Ανθρώπινο Δυναμικό από το University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα φοιτά στον κλάδο Καλών Τεχνών του Alexander College / UWE Bristol στη Λάρνακα.

Η δουλειά της είναι εμπνευσμένη κυρίως από τον φυσικό κόσμο – από την ομορφιά και τη σκληρότητα του, την εχθρότητα και τη φιλοξενία του. Τα παράδοξα και οι αντιθέσεις του φυσικού κόσμου ενεργούν ως πηγή έμπνευσης στη δουλειά της. Η Αριάνα εκθέτει τα έργα της με τη χρήση βαρετών μικτών μέσων και μέσα από αυτά προκαλεί το κοινό να γίνει μέρος με τα κομμάτια της.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΖΑΠΑΣ

O Ιωάννης Κουζαπάς γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1994 και είναι απόφοιτος του κλάδου Καλών Τεχνών του Alexander College / UWE Bristol στη Λάρνακα. Μετά τις πτυχιακές σπουδές του, δημιουργεί ως εικαστικός και καλλιτέχνης του δρόμου στην Κύπρο. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φεστιβάλ γκραφίτι.

Τα έργα του είναι γνωστά για την απλή και μοναδική σχηματικότητα του χαρακτήρα τους. Διαλέγει τα υλικά του, δυσδιάστατα και τρισδιάστατα, αναλόγως της θεματολογίας, και η τεχνική του βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες και αντιλήψεις για τον κόσμο σήμερα. Ο ίδιος αντιμετωπίζει ζητήματα επηρεασμένα από την κυπριακή κουλτούρα και χρησιμοποιά τη δημιουργικότητα στην τέχνη του, ως το προσωπικό του μέσο τεχνοθεραπείας.

 

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ

Ο Μελέτιος Μελετίου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1989. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και εργάστηκε ως βοηθός καθηγητής κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013. Το 2012 πήρε επίσης πτυχίο στο Interior Design και έχει εργαστεί ως βοηθός πολλών καλλιτεχνών, όπως ο Pietro Ruffo και ο Davide Dormino. Το 2014 παρακολούθησε ένα δεύτερο επίπεδο μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη και Παραστατική Τέχνη, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και το 2016 πήρε μέρος στο συμπόσιο γλυπτικής που έγινε στο πάρκο της Magliana επίσης στη Ρώμη. Τα έργα του επικεντρώνονται κυρίως στη γλυπτική και την τέχνη της εγκατάστασης. Ο Μελέτιος ανέπτυξε τις ιδέες του και διατύπωσε τις δικές του σκέψεις κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών και προ-ακαδημαϊκών του χρόνων, και τις εφάρμοσε με διάφορους τρόπους στα έργα του. Η καλλιτεχνική πρακτική του, προσφέρει μια διαφορετική αντίληψη στα τρέχοντα γεγονότα, με μια ρεαλιστική και πιο ανθρώπινη προσέγγιση.

 

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ

Η Μαρκέλλα Κουτσόφτα γεννήθηκε στο Παραλίμνι και είναι απόφοιτη του Xenion Private School στην Κύπρο. Ακολούθως φοίτησε στον κλάδο Καλών Τεχνών του University for the Creative Arts στο Canterbury, Ηνωμένο Βασίλειο. Ως απόφοιτος, η δουλειά της εστιάστηκε στη φωτογραφία και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας και Μακιγιάζ στο London School of Fashion. Εργάζεται ως φωτογράφος, make-up artist και καθηγήτρια τέχνης από το 2014 μέχρι σήμερα, και έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σχεδιαστές μόδας και Γάλλους make-up artists για την εκπλήρωση των σχεδίων τους, με δικές της εμπνεύσεις. Έχει κερδίσει διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Σχετικά νέα

X
Translate »