Breaking News

Aστυνομικά νέα

Οκταήμερη κράτηση στον ύποπτο για την απαγωγή των δύο 11χρονων

Οκταήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου για την απαγωγή των δύο εντεκάχρονων αγοριών που σημειώθηκε χθες στις Καμάρες της Λάρνακας επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας που συνεδρίασε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της εμπλοκής ανηλίκων στην υπόθεση.

Ο 35χρονος προσήλθε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και με τη συνοδεία τουλάχιστον 20 ένστολων αστυνομικών και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η διαδικασία διήρκεσε μόλις 10 λεπτά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και του ανακοινώθηκε η απόφαση. O 35χρονος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπήρχαν και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

 

Τα δύο παιδιά, ο Φίλιππος και ο Θεμιστοκλής, απήχθησαν από το Δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν, στις Καμάρες της Λάρνακας, γύρω στις 7:45 το πρωί της Τρίτης. Σε άμεση κινητοποίηση βρέθηκαν Αστυνομία, Αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία καθώς και απλοί που πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν δίνοντας οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε στον εντοπισμό των παιδιών.

Η υπόθεση που συντάραξε και κινητοποίησε την κυπριακή κοινωνία, είχε τελικά αίσιο τέλος χάρης στην επιθυμία του κοινού να βοηθήσει και την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Πολίτης ο οποίος παρατήρησε περίεργες κινήσεις του δράστη, ειδοποίησε την Αστυνομία και μέλη της δύναμης, με σκοπό να εξακριβώσουν την πληροφορία, μετέβησαν στο διαμέρισμα του δράστη και εντόπισαν τα δύο παιδιά.

 

Τα 11χρονα αγοράκια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών κρίνεται από τους γιατρούς αρκετά καλή. Χθες βράδυ κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και σήμερα θα διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις από ειδικούς γιατρούς. Θα μιλήσουν επίσης με την Αστυνομία. Χθες τα παιδιά επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας.

 

Ο ύποπτος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας μετά από πολύωρη επιχείρηση και μεταφέρθηκε γύρω στη μιάμιση τα ξημερώματα στην ΑΔΕ Λάρνακας για ανακρίσεις και γραπτή κατάθεση. Από το διαμέρισμα η Αστυνομία παρέλαβε διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Γύρω στις έξι το απόγευμα δύο ρυμουλκά παρέλαβαν τα δύο αυτοκίνητα, το ένα που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για την απαγωγή των παιδιών και ένα δεύτερο που είναι ακινητοποιημένο, και τα μετέφεραν στο αρχηγείο Αστυνομίας στη Λευκωσία για να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »