Γενικά

Οι Φίλοι της Γης Κύπρου κάνουν έκκληση για εθελοντές

Σε σχετική ανακοίνωση της, η οργάνωση Οι Φίλοι της Γης Κύπρου καλεί μέλη της οργάνωσης, πολίτες ή και άλλα οργανωμένα σύνολα να βοηθήσουν εθελοντικά στην αποκατάσταση της καμένης περιοχής Σολέας.

Η ομάδα εθελοντών τονίζει ότι η πρώτη φάση αποκατάστης της περιοχής, η οποία είναι η ενίσχυση των αντιδιαβρωτικών έργων που θα γίνουν στην περιοχή, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα και οφείλεται να ολοκληρωθεί άμεσα. Σε μετέπειτα στάδιο, το Τμήμα Δασών ανακοινώνει ότι θα δημιουργηθούν καταφύγια της άγριας πανίδας του Τρόοδους που θα γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές τον Οκτώβριο.

Οι εθελοντές σε πρώτο στάδιο θα βοηθήσουν στη δημιουργία αυλακίων, ενώ δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένοι, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους εξοπλισμό όπως σκληρά γάντια, μακριά ρούχα, άρβυλα, και καπέλα για τον ήλιο και να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για περίπου 6 ώρες εντός των καμένων περιοχών.

Οι ενδιαφερομένοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν την απαραίτητη δήλωση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ ή και στο τηλέφωνο  25 347042.

Σχετικά νέα

X
Translate »