Εκπαίδευση

Οι Παγκύπριες Εξετάσεις σε αριθμούς – Ποια μαθήματα επέλεξαν οι υποψήφιοι (πίνακες)

Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στις φετινές Παγκύπριες εξετάσεις.
Από τις αιτήσεις που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι στις φετινές εξετάσεις παρακάθονται 7700 υποψήφιοι με τους 301 από αυτούς να είναι παλιοί απόφοιτοι των σχολείων.
1991 παρακάθονται στις εξετάσεις μόνο για απόλυση, ενώ 5709 και για πρόσβαση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας. 625 είναι οι υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών. Τέλος 894 υποψήφιοι ζήτησαν κάποια διευκόλυνση.
Όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, οι 7700 υποψήφιοι που παρακάθονται στις φετινές εξετάσεις είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας 8ετίας.
Τα μαθήματα
Μετά το μάθημα των Νέων Ελληνικών στο οποίο παρακάθισαν όλοι οι υποψήφιοι δεύτερο στις επιλογές τους είναι το μάθημα των Μαθηματικών κατεύθυνσης, ενώ ακολουθούν τα Αγγλικά, η Φυσική και οι Πολιτική Οικονομία. Την τελευταία δεκάδα κλείνουν α μαθήματα της Βιολογίας των Μαθηματικών ΚΚ, της Ιστορίας, της Χημείας και της Λογιστικής.
Οι πρώτες επιλογές
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει την τιμητική του όσον αφορά τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων. Συγκεκριμένα πρώτη επιλογή 568 υποψηφίων αποτελεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ακολουθούν 411 υποψήφιοι με πρώτη επιλογή το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με 325 υποψηφίους.
Τα Τμήματα Σπουδών
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου δημοφιλέστερη σχολή είναι το τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Πανεπιστημίου του ΤΕΠΑΚ με 1369 υποψηφίους, το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με 1299 υποψηφίους, το Τμήμα Φυσικής με 1222 υποψηφίου, το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και κατασκευαστικής του Π.Κ, το Τμήαμ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΠΚ με 1146 υποψηφίους και το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ με 1137 υποψηφίους.
Αναλυτικά όλα τα Τμήματα 

Σχετικά νέα

X
Translate »