Οικονομία

Οι αποζημιώσεις που συζητιούνται για τους εργαζόμενους στην ΣΚΤ

Δεν έβγαλε άσπρο καπνό η συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών ΕΤΥΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ με τη Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Αποκαλύφθηκαν ωστόσο οι αντιπροτάσεις της Διεύθυνσης αναφορικά με το σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου 900 υπαλλήλων της Συνεργατικής, με τη συζήτηση να διαρκεί πέραν των 2,5 ωρών. 
Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των προτάσεων που κατέθεσαν οι συντεχνίες στις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και θα καταβληθούν προσπάθειες να γεφυρωθεί σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη βδομάδα.
Σε ανακοίνωσή της ΕΤΥΚ, αποκαλύπτει τα βασικά σημεία της αντιπρότασης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
Ως ελάχιστο ποσό η Συνεργατική δίνει €40 χιλιάδες ή 1 ετήσιο μισθό (θα ληφθεί υπόψη το πιο ψηλό ποσό από τα δύο), ενώ οι συντεχνίες ζητούν €100 χιλιάδες.
Από την άλλη, ως μέγιστο ποσό δίνει €180 χιλ. ή 3,5 ετήσιους μισθούς (θα υπολογιστεί το μικρότερο ποσό από τα δύο).
Ωστόσο, οι συντεχνίες ζητούν €200 χιλιάδες ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης η διεύθυνση της Συνεργατικής προτείνει το ποσό της αποζημίωσης να ισούται με τον ετήσιο μισθό Χ των ετών υπηρεσιών Χ 25%
Για παράδειγμα, ένας υπάλληλος με €15 χιλιάδες ετήσιο ακαθάριστο μισθό και 10 χρόνια υπηρεσίας.
Θα πρέπει να κάνει την εξής πράξη: 15000 Χ 10 = 150000 / 4 = 37500. Θα πάρει, ωστόσο, €40 χιλιάδες, που είναι το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης, βάσει της πρότασης της διεύθυνσης της Συνεργατικής.
Σημειώνεται, ότι διαπιστώθηκαν  διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και σe άλλα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση, την ερχόμενη βδομάδα.

Σχετικά νέα

X
Translate »