Έχουμε θέμα

Οδ.Μιχαηλίδης: “Βαρβάτη παρανομία” το Κτημ.Γραφείο Λάρνακας

“Βαρβάτη παρανομία” χαρακτήρισε την υπόθεση που αφορά στην αγορά του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λάρνακας από το κράτος ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Σε δηλώσεις του ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για ξεκάθαρη περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος αγοράς του ακινήτου είναι κατά πολύ ψηλότερο από την πραγματική αξία του ακινήτου, καθώς διατέθηκαν συνολικά 15 εκατομμύρια 133 χιλιάδες ευρώ για την αγορά από το κράτος, συμπεριλαμβανομένων ενοικίων που είχαν δοθεί για 18 μήνες προτού αγοραστεί το συγκεκριμένο ακίνητο το 2009.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, ενημέρωσε ότι πρόκειται για λεόντειο συμφωνία κατά του κράτους, ενώ είπε ότι ζητήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή να ετοιμάσει σημείωμα, το οποίο θα πρέπει να μεταβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία άμεσα για το ζήτημα αυτό.
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, μίλησε για παράνομη παράκαμψη διαδικασιών, που ενδεχομένως να αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα.
Σύμφωνα με τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, στην έκθεσή της η τέως Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, έχει εντελώς διαφορετικές αναφορές από ό,τι η έκθεση Μιχαηλίδη για το θέμα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ζήτημα αυτό. Τα συμπεράσματα αυτά, αναμένεται να συζητηθούν σε επόμενες συνεδρίες της Επιτροπής.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »