Breaking News

Εκπαίδευση

Oι μισθοί των καθηγητών σε σύγκριση με άλλες χώρες σύμφωνα με τον Γεν. Ελεγκτή

Τους συγκριτικούς πίνακες των απολαβών των εκπαιδευτικών της Κύπρου σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, έδωσε στη δημοσιότητα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κος Μιχαηλίδης αναφέρει ότι “χωρίς ντροπή πολλοί εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως υποαμειβόμενους”, κάτι που τον οδήγησε στην εν λόγω δημοσίευση.

Odysseas Michaelides@OMichaelides
Επειδή χωρίς ντροπή πολλοί εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως υποαμειβόμενους, παραθέτω σχετικά συγκριτικά στοιχεία.
Αναφορικά με το θέμα  των σχολικών ημερών, δηλαδή των ημερών κατά τις οποίες οι μαθητές βρίσκονται στο σχολείο αλλά και το χρόνο που οι καθηγητές είναι μέσα στην τάξη, σύμφωνα με τον κο Μιχαηλίδη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” του SIGMA, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια στρέβλωση με αποτέλεσμα τα χρήματα της Πολιτείας να μην αρκούν για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για συντήρηση κτιρίων και στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις.
«Γι’ αυτό λέμε ότι ο κόμπος είχε εδώ και καιρό φτάσει στο χτένι. Πολύ ορθά ο νυν Υπουργός έχει αποφασίσει να ανοίξει το θέμα και είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Εμείς θα αναμέναμε όμως να είναι πολύ πιο δραστικά τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση στη βάση των συστάσεών μας», τόνισε.
Πηγή:Sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »