Κοινωνία

Οδηγία Σεβέζο – Πως 5000 Λαρνακείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο

Οι τρομακτικές συνέπειες που θα έχει ένα πιθανό ατύχημα στις εγκαταστάσεις πετρελαιωδών και υγραερίου στη Λάρνακα και οι λόγοι που η απομάκρυνση τους κρίνεται επιτακτική.

Η μετακίνηση των χώρων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου, είναι πάγιο αίτημα των σκαλιωτών τα τελευταία 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα από τα βασικά αιτήματα των δημοτών αλλά και κύρια επιδίωξη πολλών δημοτικών συμβουλίων και δημάρχων.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αρκετές Κινήσεις της πόλης αλλά και ατομικές πρωτοβουλίες διοργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης περί του θέματος αλλά και διαδηλώσεις υπέρ της άμεσης μετακίνησης των δεξαμενών.

Πρόσφατα μάλιστα το Υπ. Εσωτερικών έδωσε ακόμα δύο χρόνια παράταση, μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 για τις ιδιωτικές εταιρείες υγρών καυσίμων και μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 για τις ιδιωτικές εταιρείες υγραερίου, για να παραμείνουν στη Λάρνακα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετακίνησης στο Βασιλικό.

Αυτό που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, είναι πως πρόκειται για μια “ωρολογιακή βόμβα” που σε περίπτωση ατυχήματος,  οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.

Οι εγκαταστάσεις των δεξαμενών εμπίπτουν μέσα στην οδηγία Seveso. Μια Ευρωπαϊκή οδηγία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από μεγάλα ατυχήματα σχετιζόμενα με επικίνδυνες ουσίες.

Τι είναι όμως ακριβώς η οδηγία Seveso;

Διαβάστε τη συνέχεια στο offsite.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »