Τουρισμός

Ξεκινά 1η Νοεμβρίου το Υφυπουργείο Τουρισμού

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του υφυπουργείου Τουρισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Το θέμα ήταν ορισμένο στη χθεσινή ημερήσια διάταξη της Επιτροπής με στόχο την ολοκλήρωση της συζήτησης και τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι το τελευταίο προσχέδιο του νομοσχεδίου λήφθηκε από τους βουλευτές το πρωί, ζητήθηκε από το ΑΚΕΛ αναβολή για να έχει το χρονικό περιθώριο να μελετήσει το νέο κείμενο.

Το νέο κείμενο επανέρχεται στην αρχική εισήγηση της Κυβέρνησης για δημιουργία Υφυπουργείου με παράλληλη κατάργηση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ). Οι αλλαγές που έγιναν αφορούν: (α) στην ημερομηνία εφαρμογής του Νόμου, η οποία ορίζεται ως η 1η Νοεμβρίου 2018, (β) η θέση του γενικού διευθυντή του ΚΟΤ καταργείται και τέλος (γ) περιλήφθηκε πρόνοια όπου το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να εκδώσει διάταγμα, το οποίο να περιλάβει τέτοιες διατάξεις που θεωρεί αναγκαίες όσον αφορά στη διάλυση του ΚΟΤ:

Για την εκκαθάριση των υποθέσεων του Οργανισμού.

Για την επιβολή και τη διεκδίκηση επιβαρύνσεων για αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του Οργανισμού και των εξόδων της εκκαθάρισης, στο μέτρο που τέτοιες υποχρεώσεις και έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν από τα κεφάλαια ή από άλλα στοιχεία του ενεργητικού του Οργανισμού.

Για τη χρησιμοποίηση οποιωνδήποτε πλεονάζοντων κεφαλαίων ή άλλων στοιχείων ενεργητικού, για σκοπούς που καθορίζονται στο διάταγμα και

Για οποιαδήποτε άλλη σχετική διάταξη κρίνει αναγκαία για τη διάλυση και εκκαθάριση του Οργανισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών και υπεύθυνος για την τουριστική μεταρρύθμιση, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έκανε λόγο στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής για μετεξέλιξη του ΚΟΤ, ώστε να υπάρχει ένας υφυπουργός, ο οποίος θα λογοδοτεί απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο να υπάρχει μια οριζόντια στρατηγική για τον τουρισμό. «Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι ο ρόλος του ΚΟΤ υπό την υφιστάμενή του μορφή έχει εκλείψει, γι’ αυτό και θα πρέπει να γυρίσουμε μια νέα σελίδα σε ό,τι αφορά στη διακυβέρνηση του τουρισμού», ανέφερε ο κ. Πετρίδης.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »