Γενικά

Ξανά στο δρόμο οι 40 εργαζόμενοι στη φρουταρία Ζυγός προκειμένου να επαναλειτουργήσει (pics)

Φθαρτά, φρούτα και λαχανικά που έχουν μείνει μέσα στην κλειστή λαχαναγορά, έχουν αρχίσει να σαπίζουν και η οσμή είναι ανυπόφορη

Οι 40 εργαζόμενες στη φρουταρία Ζυγός, εξακολουθούν να αγωνιούν και να αγωνίζονται προκειμένου να επαναλειτουργήσει η φρουταγορά και να διατηρήσουν την εργασία τους.

Το πρωί ήταν και πάλι στο δρόμο μπροστά από την Λαχαναγορά Ζυγός, η οποία έχει κλείσει έπειτα από την έκδοση προσωρινού διατάγματος Δικαστηρίου που ζήτησαν και πέτυχαν, η Μητρόπολη Κιτίου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννη (που είναι οι ιδιοκτήτες της γης). Οι εργαζόμενες ήθελαν να  ευαισθητοποιήσουν και παράλληλα να ενημερώσουν την κοινή γνώμη αφ’ ενός για τους λόγους που έκλεισε η φρουταγορά, αλλά και για την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει, όντες χωρίς δουλειά εδώ και δύο εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, επρόκειτο να ληφθεί τελική δικαστική απόφαση, αν δηλαδή θα κλείσει ή αν θα ξανανοίξει η φρουταρία, αλλά η υπόθεση έλαβε αναβολή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, λόγω, σύμφωνα με πληροφορίες, κωλύματος που αντιμετώπιζε η εκκλησιαστική πλευρά.

Στο μεταξύ, παρ’ όλο που τα κλιματιστικά και τα ψυγεία παραμένουν σε λειτουργία, τα φθαρτά, τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν μείνει μέσα στην κλειστή λαχαναγορά, , έχουν αρχίσει και σαπίζουν. Το πάτωμα έχει γεμίσει με υγρά που τρέχουν από τα σαπισμένα αγαθά και η οσμή είναι ανυπόφορη και είναι αντιληπτή σε μεγάλη απόσταση.

Οι υπεύθυνοι της φρουταγοράς δεν μπορούν να μπουν στο κτήριο για να καθαρίσουν, λόγω του διατάγματος, και ως εκ τούτου, ανέφεραν, τα χέρια τους είναι δεμένα. Το διάταγμα που έκλεισε την φρουταρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ζυγός Λαχαναγορά Λ.Τ.Δ., εκδόθηκε, διότι δεν υπάρχει τελική έγκριση της Πολεοδομικής Άδειας για το κτήριο.

Πηγή: cyprustimes.com

Σχετικά νέα

X
Translate »