Αναπτυξιακά Έργα

Ντ. Λευκαρίτης: Μεγάλα πλάνα στη Λάρνακα

Πλάνα που παραπέμπουν σε μεγάλες αναπτύξεις καταστρώνουν οι εταιρείες καυσίμων που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος της γης στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής Λιβαδιών και Ορόκλινης, αναφέρει σε συνέντευξη του στη StockWatch ο εκτελεστικός διευθυντής οικονομικών της Πετρολίνα Ντίνος Λευκαρίτης, που τονίζει όμως ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Λάρνακας πρέπει να είναι διαφορετικό από αυτό της Λεμεσού ή της Αγίας Νάπας.

«Ήδη αναθέσαμε σε πολυεθνική εταιρεία την εκπόνηση μελέτης για τη συγκεκριμένη περιοχή την οποία καταθέσαμε στην πολεοδομία και στα αρμόδια υπουργεία και αναμένουμε τις απαντήσεις τους, οι οποίες φαίνεται ότι θα είναι θετικές», σημειώνει.

Για την ορθολογιστική ανάπτυξη της περιοχής θα πρέπει να γίνει μια σειρά υποδομών από την ίδια την κυβέρνηση λέει στη συνέντευξη του ο κ. Λευκαρίτης.

«Θα πρέπει να γίνουν από την ίδια την κυβέρνηση υποδομές όπως η αναβάθμιση και αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών, προστασία της παραλίας, δημιουργία κυματοθραυστών και διάφορα άλλα».

Όσον αφορά την πόλη του Ζήνωνα είπε ότι είναι υπέρμαχος της σωστής ανάπτυξης που θα διατηρεί τον ιδιαίτερο γραφικό χαρακτήρα της πόλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Λάρνακα δεν μπορεί να γίνει ούτε Λεμεσός, ούτε και Αγία Νάπα».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του διότι η Λάρνακα άρχισε να παίρνει ότι της ανήκει από την πίτα της τουριστικής βιομηχανίας ενώ ως πρόεδρος της τουριστικής εταιρείας εξέφρασε την χαρά του, όπως είπε, διότι τα ξενοδοχεία της πόλης θα είναι πλήρη καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Λευκαρίτης, σχολιάζοντας τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων καυσίμων και υγραερίου στο Βασιλικό προβλέπει ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα διότι δεν έχουν λάβει ακόμη τη σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Από τον Μάρτη του 2018 που είναι το τελευταίο χρονοδιάγραμα θα πάμε τέλος του χρόνου για τις δεξαμενές καυσίμων και εντός του 2019 για τις εγκαταστάσεις υγραερίου, λέει.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Πετρολίνα αναφέρει επίσης τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε η εταιρεία να παραμείνει κερδοφόρα και να συνεχίσει να παραχωρεί ψηλό μέρισμα.

Πηγή: stockwatch.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »