Αναπτυξιακά Έργα

Νοσοκομείο Λάρνακας: Αγώνας δρόμου για τα έργα

Το χαμένο χρόνο του 2016 προσπαθεί να καλύψει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε ό,τι αφορά την επέκταση του νοσοκομείου Λάρνακας και παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των υλικών που χρησιμοποιούνται στα κατασκευαστικά έργα, επικρατεί αισιοδοξία ότι το έργο θα παραδοθεί το αργότερο μέχρι το Μάιο του 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2016 τα έργα είχαν διακοπεί αφού είχε προκύψει πρόβλημα στη συνεργασία του εργολάβου με το υπουργείο Μεταφορών και Έργων. Το πάγωμα των εργασιών οφειλόταν σε προβλήματα στην αποπληρωμή των τιμολογίων του εργολάβου από το υπουργείο. Τι ζήτημα αυτό, ευτυχώς διευθετήθηκε και τα προβλήματα, αυτής της φύσης, όπως ανέφερε μιλώντας στον «Φ» η διευθύντρια των δημοσίων έργων Χρυστάλλα Μαλλούπα, «έχουν ξεπεραστεί» και ταυτόχρονα υποστήριξε, «υπάρχει δέσμευση από τον εργολάβο του έργου ότι το έργο θα παραδοθεί πλέον εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί δηλαδή τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο του επόμενου έτους».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η διευθύντρια των Δημοσίων Έργων είχε συνάντηση με τον εργολάβο για αποτίμηση της κατάστασης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε προς συζήτηση το θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών και αποφασίστηκε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου να προωθούνται με πιο γοργούς ρυθμούς όλες οι διαδικασίες.

Όπως ανέφερε η κ. Μαλλούπα «τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Έχει εγκριθεί μια σειρά από υλικά και έχει ανοιχθεί μέτωπο για αρκετές εργασίες. Εξ όσων πληροφορηθήκαμε τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν τα αλουμίνια και τα γυαλιά», είπε και πρόσθεσε πως εγκρίθηκαν οι γυψοσανίδες και τα κεραμικά και άλλα υλικά που αφορούν στην προώθηση εσωτερικών εργασιών.
Υποστήριξε παράλληλα ότι ζητήθηκε από τον εργολάβο να υποβάλει τις επόμενες εργασίες και τα υλικά που χρειάζονται ώστε να προωθούνται έγκαιρα οι εγκρίσεις.

«Θέλουμε ένα ποιοτικό έργο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε εκτός προδιαγραφών υλικά, είτε ποιοτικά υποβαθμισμένα», διεμήνυσε η κ. Μαλλούπα.

Η διευθύντρια των Δημοσίων Έργων έκανε λόγο «για ένα πολύπλοκο έργο το οποίο το Τμήμα της παρακολουθεί πολύ στενά» και αναφέρθηκε στην εμπλοκή αρκετών κρατικών υπηρεσιών από τις οποίες χρειάζονται, στη βάση των κανονισμών, εγκρίσεις.
Συγκεκριμένα, ρόλο και λόγο στην όλη υπόθεση έχουν εκτός από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, η ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, οι ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να δίνουν την έγκριση ή την συμβουλή τους και ως εκ τούτου οι διαδικασίες προκαλούν κάποιες μικροκαθυστερήσεις γενικότερα.

Όπως επεσήμανε όμως η κ. Μαλλούπα,  «στόχος είναι να κάνουμε ένα έργο το οποίο θα μπορεί να επιτελεί τον στόχο του όχι μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον, για αυτό στην ανέγερση των χώρων λαμβάνονται υπόψη και πρόνοιες που αφορούν στην ανάπτυξη του εξοπλισμού μελλοντικά». Όλα αυτά, εξήγησε, «παίρνουν κάποιο χρόνο», και αναφερόμενη στις εγκρίσεις των υλικών σημείωσε πως «χρειάζονται κάποιο χρόνο μελέτης». «Είμαστε υποχρεωμένοι», ανέφερε, «να ακολουθούμε και να συμμορφωνόμαστε με τους όρους του συμβολαίου» και επεσήμανε ότι «οι διαδικασίες των εγκρίσεων περνούν μέσα από αρμόδιες επιτροπές που λειτουργούν γι’ αυτό τον σκοπό».

Στο καινούργιο κτήριο του νοσοκομείου Λάρνακας, θα στεγαστούν μεταξύ άλλων, Εξωτερικά Ιατρεία, Φαρμακείο, Φυσιοθεραπευτήριο, Τράπεζα Αίματος, Τμήματα Αιμοκάθαρσης, Μεσογειακής Αναιμίας, Αιμοληψίας Ασθενών, Επεξεργασίας, Διασταυρώσεων και Ελέγχου, Βιοκλινικά Εργαστήρια και Σταθμός Νοσηλευτών.

Επιπλέον περιλαμβάνονται αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη, καφετέρια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης και διαμόρφωση και τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντος χώρου.

Πηγή: philenews.com 

Σχετικά νέα

X
Translate »