Ανόρθωση

Να ξανακάνουμε την Ανόρθωση μεγάλη! Ολόκληρη η συνέντευξη Παντελή (Ηχητικό)

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Ανδρέας Παντελή στην εκπομπή του Κώστα Μαλέκου, ΟΛΑ ΜΑΛΕ. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε για τα χρόνια που ήταν μακριά που την Ανόρθωση, για τις αλλαγές που έγιναν, για τις αλλαγές που θα γίνουν, για τον Ρόνι Λέβι, τον Τιμούρ Κετσπάγια και πολλά άλλα…

Διαβάστε δηλώσεις του όπως αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα sporty-fm.com.cy αλλά ακούστε και ηχητικά αρχεία.

Για τα χρόνια που ήταν μακριά από την Ανόρθωση…

«Ήταν ψυχοφθόρο. Ο τρόπος που απομακρύνθηκα ήταν πολύ άσχημος. Η ομάδα δεν κατάφερε τίποτε, με αποκορύφωμα τη φετινή περίοδο που πήρε τον κατήφορο. Η Ανόρθωση πρέπει πάντα πρωταγωνιστεί. Εμείς οι ίδιοι οι Ανορθωσιάτες λυπόμασταν για την κατάσταση που έφτασε η ομάδα. Ήταν πολύ άσχημο συναίσθημα».

Όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στην πρώτη του θητεία…

«Το 2002 ήταν χειρότερα τα πράγματα. Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη. Τότε ήταν και τότε τεράστιο πρόβλημα το οικονομικό. Τώρα αν έχουμε επιτυχίες θα ρυθμιστούν πιο εύκολα τα πράγματα».

Για την μεταμόρφωση της Ανόρθωσης το τελευταίο διάστημα…

«Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Με 3 προσθήκες μπορεί να αλλάξει μια ομάδα. Ήρθαν και τα αποτελέσματα, ξεκινήσαμε καλά και η ομάδα πάτησε γερά. Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι είναι σε μια μεγάλη ομάδα. Θα ήταν μιζέρια να ήταν η Ανόρθωση στο δεύτερο γκρουπ. Η κάθε ομάδα έχει το μέγεθος της και με το μέγεθος που έχει, έτσι πρέπει να σκέφτεται. Όταν ο πρόεδρος και οι συνεργάτες εκπέμπουν μια καλή εικόνα αλλάζει και η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών».

Για τη νέα του θητεία…

«Ο πρόεδρος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες. Η ιεραρχία και ο τρόπος που πρέπει να δουλεύουν όλοι. Όταν αποφάσισα να επιστρέψω αποφάσισα να τραβήξω μια γραμμή. Είναι αχρείαστο».

Αν θα ξαναπάει στο Τσάμπιονς Λιγκ…  

«Δεν ξέρω αν θα ξαναπάει, αλλά θα προσπαθήσει να ξαναπάει. Έχουμε πολλά σκαλοπάτια. Αυτή η ομάδα εμπνέει εμπιστοσύνη και άρχισαν και άλλοι να τη φοβούνται. Ο σεβασμός φέρνει φόβος».

Αν έχει Ανορθωσιάτες που δεν έρχονται στο γήπεδο με την επιστροφή του…

«Το 90% είναι στο γήπεδο…»

Αν μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ανόρθωση…

«Έχει πολλούς μπροστά της Ανόρθωση που πρέπει να ανταγωνιστεί».

Για το πλάνο της νέας χρονιάς…

«Η ομάδα θα φτιαχτεί για να πρωταγωνιστήσει του χρόνου».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές…

«Φέτος δώσαμε 45.000 για τα πρόστιμα της ΚΟΠ για τη μη χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Όταν δεν έχει Κύπριους μια ομάδα είναι δύσκολο. Δεν έχουμε και πολλές επιλογές».

Αν ενδιαφέρεται για τον Μάριο Αντωνιάδη…

«Όποιος ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα μας ενδιαφέρει. Όπως πάμε δεν θα έχουμε ποδοσφαιριστές ούτε στα αναπτυξιακά».

Για τον Ρόνι Λέβι…

«Περάσαμε ένα μεταβατικό στάδιο με τον Ρόνι Λέβι. Έγιναν κάποιες συζητήσεις για να ακολουθήσει ο ένας τον άλλο. Δουλεύει και είναι ένας καλός προπονητής και έχει πετύχει αρκετά. Έμεινε σε μια περίοδο που η ομάδα ήταν ακέφαλη και πήρε όλο το φορτίο».

Αν μπορεί να οδηγήσει την Ανόρθωση σε μια πρωταγωνιστική πορεία…

Για να είναι στην Ανόρθωση μπορεί να την οδηγήσει σε μια πρωταγωνιστική πορεία».

Αν είναι υπό κρίση…

«Όχι. Να μην φτάνουμε στα άκρα. Είναι ένας άνθρωπος που στις δύσκολες στιγμές ήταν εκεί. Η Αναγέννηση της Ανόρθωσης οφείλεται και σε αυτόν. Είναι ένας ψυχρός επαγγελματίας προπονητής. Έχει τις δικές του εμμεονές, όπως όλοι. Αγαπά αυτό που κάνει και θέλει την επιτυχία».Tο δεύτερο μέρος

Για την επιτυχία στην Τραπεζούντα…

«Ήταν μεγαλύτερη επιτυχία από την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για 7.000 λόγους».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια…

«Ο Τιμούρ είναι τεράστιο κεφάλαιο και θα είναι πάντα Ανορθωσιάτης. Κάποια μέρα θα είναι ξανά στην Ανόρθωση. Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και πρέπει να σεβαστούμε καταστάσεις».

Για τη νέα χρονιά…

«Από βδομάδας θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ζητούμε και βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους».

Για το μοντέλο με τον τεχνικό διευθυντή…

«Η Κύπρος δεν προσφέρεται για τεχνικούς διευθυντές. Δεν θα μπούμε ποτέ στα πλαίσια με το στεγνό επαγγελματισμό. Σαν πρόεδρος δεν θα είχα ποτέ ένα τεχνικό διευθυντή που μαζί με τον προπονητή θα έχουν την απόλυτη ευθύνη».

Για τον Χρίστο Πουλλαΐδη…

«Ανέλαβε όταν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Στο οικονομικό τομέα προσέφερε πολλά πράγματα. Δεν λειτούργησε όμως ο τρόπος που ήθελε να δουλέψει. Μιλήσαμε αρκετές φορές. Όταν προκριθήκαμε προχθές μου έστειλε και μήνυμα».

Για την ΚΟΠ…

«Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και οι επιτυχίες του ποδοσφαίρου είναι τεράστιες σε σχέση με το μέγεθος της χώρας. Η πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους για να βοηθά όλο το φάσμα των ομάδων για να είναι αξιοπρεπείς και να έχουν τις βάσεις. Θέλουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές; Θα πρέπει να έχουμε 60-70 Κύπριοι, πρώτης σειράς στην Α΄ Κατηγορία. Δεν έχουμε. Αυτές είναι οι δυνατότητες στην Κύπρο. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό».

Για τη μείωση των ομάδων…

«Δεν θα βοηθήσει για να έχουμε συναγωνισμό. Θα πρέπει να βοηθηθούν οι μικρές ομάδες».

Για τον Κίκη Φιλίππου…

«Είναι πανέξυπνος παράγοντας και δύσκολα βρίσκεις τέτοια εμπειρία. Αν δεν μπορείς να αντέξεις, δεν μπορείς να επιβιώσεις».

Για τους Ζελάγια και Κατσαράβα…

«Ο Κατσαράβα είναι δανεικός από την Ροστόφ. Ο Εθνικός έχει προτεραιότητα. Ο Ζελάγια είναι καλός ποδοσφαιριστής. Δεν μπορώ πω κάτι».

Για τα τηλεοπτικά…

«Η Ανόρθωση έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 με τη Cyta. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι στον προϋπολογισμό ενός σωματείου. Αν τα διαχειριστεί σωστά διασφαλίζει ένα κομμάτι για τη λειτουργία του».

Για τη σχέση του με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη…

«Συζητά με όλους τους προέδρους για όλα τα θέματα. Έχει τις δικές του απόψεις, όμως πιστεύω ότι η ομοσπονδία μπορεί να βρει ακόμα περισσότερες λύσεις».

Για το ότι η Ανόρθωση θα είναι κομπάρσος στα πλέι οφ και ότι θα παίξει ρυθμιστή για τον τίτλο…

«Η ευτυχία είναι ότι είμαστε στα ημιτελικά. Τα ντέρμπι θα είναι σαν να κάνουμε προπόνηση για τα παιχνίδια του κυπέλλου. Θέλουμε να έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας και να αντιμετωπίσουμε σωστά όλα τα παιχνίδια. Σε κάποιες φάσεις είμαστε μυθομανείς».

 

Σχετικά νέα

X
Translate »