Εκπαίδευση

Νέο σύστημα διορισμών: Αποφασισμένο το Υπ. Παιδείας να το εφαρμόσει και χωρίς έγκριση της Βουλής

Αποφασισμένο να εφαρμόσει το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών είναι το Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και αν η Βουλή δεν ψηφίσει τους κανονισμούς. Ο Υπουργός Κώστας Καδής απαντά και στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ αλλά και στις νέες αντιδράσεις από εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ακόμη και χωρίς τη ψήφιση των κανονισμών, το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών μπορεί να εφαρμοστεί ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής.

Τόνισε μάλιστα, πως είναι προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουν τη νέα πολιτική, η οποία θα φέρει την πολυπόθητη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος:

“Τους κανονισμούς αν θέλει το Υπουργείο μπορεί να τους εφαρμόσει για καλύτερη ρύθμιση των εξετάσεων, αυτό λέει η νομοθεσία. Εάν η Βουλή δεν θέλει να περάσει τους κανονισμούς, το Υπουργείο μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του νέου συστήματος και χωρίς τους κανονισμούς. Θα εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα ρυθμίζει τις διαδικασίες των εξετάσεων”.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ για ανευθυνότητα του Υπουργείου σε ό,τι αφορά στο θέμα που προκύπτει με τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν 30 μήνες, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει πως δεν είναι εναντίον της ρύθμισης αυτής, ενώ ελπίζει να βρεθούν νομικοί τρόποι για την επίλυση του ζητήματος:

“Ήταν το ΑΚΕΛ στις δυο προηγούμενες διακυβερνήσεις στην εξουσία, γιατί δεν ρυθμίστηκε αυτό το ζήτημα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σήμερα επιτίθεται στην κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο. Νομίζω, είναι προφανείς οι λόγοι, είναι καθαρά αντιπολιτευτικοί μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική εκστρατεία άρα είναι φυσικό κάποιος να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ομάδα ανθρώπων”.

Για μη υπεύθυνη στάση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και για αδικαιολόγητες αντιδράσεις κάνει λόγο ο Κώστας Καδής, εφόσον εκμεταλλεύονται, όπως είπε, το γεγονός ότι πήραν πάρα πολλά μέχρι στιγμής για την αλλαγή του συστήματος.

Σχετικά νέα

X
Translate »