Αθλητικά Νέα

Νέος πρόεδρος της Δ.Ε ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης

Μετά την παραίτηση του συμβουλίου της Δικαστικής Επιτροπής στην Καλαθόσφαιρα, οι εξελίξεις «τρέχουν». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο νέος πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής θα είναι ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης. Τοthemasports.com επικοινώνησε μαζί με τον κύριο Χριστοφίδη και έμαθε περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια και τα πλάνα που θα υλοποιηθούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταρχήν  για να γίνει και επίσημα ο διορισμός μου ως νέος πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από το συμβούλιο. Η απόφαση από όσο γνωρίζω θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μία ομάδα για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που δικαστικής επιτροπής. Σε αυτό το στάδιο αυτή είναι η πραγματική ανάγκη. Σε μεταγενέστερο όμως στάδιο θα γίνει διαφοροποίηση και εκσυγχρονισμός των κανονισμών της κυπριακής καλαθόσφαιρας λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της FIBA».

Όσο αφορά σε σχετική ερώτηση τι προτίθεται να αλλάξει ο κύριος Χριστοφίδης απάντησε:

«Υπάρχει μία πρώτη συζήτηση για αλλαγή της δομής δικαστικών οργάνων. Θα δημιουργηθεί ένα σώμα αθλητικού δικαστή και εφετείου, όπως στο ποδόσφαιρο. Και κατ’ επέκταση να γίνει ένας έλεγχος των κανονισμών. Υπάρχει ανάγκη βελτιώσεων αλλά και των ποινών που επιβάλλονται. Αυτά δεν είναι της ώρας. Αυτά θα γίνουν μετά την λήξη του πρωταθλήματος».

Σχετικά νέα

X
Translate »