Αθλητικά Νέα

Νέος Πρόεδρος ο Ανδρέας Χάσικος

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, η οποία ήταν παράλληλα και εκλογική, από την οποία αναδείχθηκε το νέο Συμβούλιο.

Οι υποψηφιότητες ήταν όσες και οι θέσεις του πενταμελούς Συμβουλίου, που διοικεί την Επιτροπή και έτσι αποφεύχθηκε η εκλογική διαδικασία. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη συνέχεια συνεδρίασε και καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως : Πρόεδρος Ανδρέας Χάσικος, Αντιπρόεδρος Χριστόφορος Παπαμιχαλόπουλος, Γραμματέας Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Ταμίας Γαβριέλλα Χατζηδαμιανού, Έφορος Απόστολος Παρέλλης.

Ακολούθως το Συμβούλιο αποφάσισε και όρισε ως εκπρόσωπο του στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ τον Πρόεδρο της Ανδρέα Χάσικο και ως εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ τους Ανδρέα Χάσικο και Χρυσταλλένη Τρικωμίτη.

Απευθυνόμενος στους αθλητές ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, είπε ότι αναμένει έντονη δράση και στενή συνεργασία από την Επιτροπή, εκφράζοντας την προσδοκία όπως η Επιτροπή με τη δράση της, να αναβαθμίσει το έργο που παρήχθηκε μέχρι τώρα, στέλλοντας το παρακάτω μήνυμα : «Θέλουμε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ κάθε φορά που θα συνεδριάζουμε να έχουμε ενώπιον μας και θέματα που θα θέτει η Επιτροπή. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το στόχο της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών και επίσης εύχομαι η Επιτροπή Αθλητών της ΚΟΕ να έχει συνεχείς επαφές με την Επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ».

Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Χάσικος ανέφερε ότι βασικός στόχος της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι άλλος από τη βελτίωση της απόδοσης και των επιδόσεων των αθλητών, και οι ενέργειες που θα γίνονται θα αποσκοπούν σε άμεση ή έμμεση υποστήριξη της υλοποίησης αυτού του στόχου, όπως επίσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης τους.

Τακτικά Μέλη της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, με δικαίωμα ψήφου μετά από αίτηση τους, είναι αθλητές που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δικαίωμα να εκλεγούν στο Συμβούλιο έχουν αθλητές που πήραν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και τη στιγμή της εκλογής τους/υποψηφιότητάς τους, τουλάχιστον, συμμετέχουν σε Εθνικό επίπεδο σε άθλημα του Ολυμπιακού προγράμματος ή έχουν συμμετάσχει σε μια από τις τελευταίες τρεις Ολυμπιάδες.

Πηγή: balla.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »