Uncategorized

Νέα επιστολή στον Χαμπιαούρη από μαθητές της Λάρνακας

Νέες αντιδράσεις για το γραπτό της Φυσικής. Ανοιχτή επιστολή δυσαρέσκειας αποστέλνει στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, αυτή τη φορά ομάδα μαθητών της Γ΄Λυκείου από την επαρχία Λάρνακας.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Έντιμε Κύριε Υπουργέ

Είμαστε μια ομάδα μαθητών της Γ΄Λυκείου που παρακαθίσαμε στις φετινές παγκύπριες εξετάσεις.  Εξεταστήκαμε στο μάθημα της Φυσικής  και κατάπληκτοι, ακούμε τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα  όσα τεκταίνονται γύρω από το θέμα αυτό.

Κύριε υπουργέ,

Τι γίνεται με εκείνα τα λίγα  παιδιά που έλυσαν σωστά την άσκηση;;;
Και την έλυσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που δόθηκε ως ορθή λύση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας στον οδηγό διόρθωσης του δοκιμίου λίγες μέρες μετά την διεξαγωγή της εξέτασης!!!  Μια άσκηση που δεν είχε λάθος!!! Μια άσκηση που υπάρχει λυμένη στο σχολικό εγχειρίδιο!!!!  Μια άσκηση που δόθηκε και διδάχθηκε ως εργαστήριο !!!

Κύριε υπουργέ εμείς δεν αγγίξαμε απλά την άσκηση. Εμείς δεν  ασχοληθήκαμε λίγο με την άσκηση- όπως ακούστηκε από τον επιθεωρητή της Φυσικής. Εμείς ΤΗΝ ΛΥΣΑΜΕ!!!! ΤΗΝ  ΛΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ  ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΜΕΝΗ  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Α- ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ  ΕΚΔΟΣΕ!!!! Την λύσαμε όπως την διδαχθήκαμε   σε εργαστήριο που στάλθηκε από το υπουργείο  σας στα σχολεία!!!     Τι γίνεται με τα δικά μας δικαιώματα; Ή μήπως τα δικαιώματα των λίγων θυσιάζονται στο βωμό των δικαιωμάτων των πολλών;

Κύριε Υπουργέ,

Με την απόφαση σας αυτή ουσιαστικά αφαιρείτε 10 βαθμούς από την συνολική βαθμολογία των μαθητών που έλυσαν την άσκηση 11-δηλαδή εμάς- αφού μας εξισώνετε με άλλα παιδιά που δεν έλυσαν την άσκηση.

Ξέρετε τι σημαίνει να δοθούν χαριστικά 10 μονάδες σε κάποιους όταν οι θέσεις σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές κρίνονται σε μερικά χιλιοστά;

Μιλώντας με καθαρά μαθηματικούς όρους, γνωρίζετε ότι ένας υποψήφιος που έλυσε σωστά την άσκηση θα πρέπει να γράψει 10 βαθμούς περισσότερους στα μαθήματα που  εξετάστηκε για να είναι στην ίδια μοίρα με όσους πήραν χαριστικά τους 10 βαθμούς της φυσικής; Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ένα  από τα λίγα αυτά παιδιά χάσει την θέση που διεκδικεί και την θέση του πάρει ένας υποψήφιος που δεν είχε λύσει την άσκηση;

Ολόκληρο το οικοδόμημα των αδιάβλητων παγκύπριων εξετάσεων καταρρέει!!!  Και ένας βασικός νόμος- ο νόμος 158(Ι) /1999 περί της αρχής της ισότητας- παραβιάζεται κατάφορα. Ο νόμος της Δημοκρατίας μας το λέει καθαρά: «Η ίση μεταχείριση των άνισων είναι το ίδιοαπαράδεκτη με την άνιση μεταχείριση των ίσων».

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε θερμά όπως αναθεωρήσετε την απόφαση σας και  μεριμνήσετε ώστε όλοιεμείς που λύσαμε την άσκηση τύχουμε δίκαιης μεταχείρισηςόπως άλλωστε προστάζουνοι νόμοι της Κυπριακής Δημοκρατίας που εσείς ως πολιτειακός αξιωματούχος ορκιστήκατε να υπηρετείτε.

Μαθητές της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »