Εκπαίδευση

Νέα απόφαση για τις εξετάσεις στο μάθημα της φυσικής

Νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη βαθμολόγηση άσκησης του δοκιμίου φυσικής των παγκύπριων εξετάσεων. Το Υπουργείο διαπίστωσε ασάφεια στο ερώτημα της άσκησης και είχε ανακοινώσει ότι οι δέκα βαθμοί που της αναλογούν θα παραχωρούνταν σε όλους τους υποψηφίους. Ωστόσο προέκυψαν αντιδράσεις από μαθητές που απάντησαν.

ο Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται στο θέμα της άσκησης του δοκιμίου φυσικής των παγκύπριων εξετάσεων το οποίος όπως είχε διαπιστωθεί παρουσίασε ασάφειες στο κείμενο του ερωτήματος. 

Η αρχική απόφαση για παραχώρηση των δέκα μονάδων της άσκησης σε όλους τους εξεταζόμενους είχε προκαλέσει νέες αντιδράσεις από μαθητές και υποψηφίους που την είχαν λύσει ορθά.
Μετά από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων λήφθηκε νέα απόφαση. Με ανακοίνωση του το Υπουργείο ενημερώνει τους υποψηφίους ότι:

1.Θα δοθούν δέκα μονάδες σε όλους τους υποψηφίους, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, καθώς το λεκτικό της ʼσκησης 11 ενδέχεται να έχει προκαλέσει σύγχυση στους υποψηφίους, αλλά
2.Θα δοθεί επιπρόσθετη βαθμολόγηση στους υποψήφιους που έλυσαν την άσκηση παρά τις ασαφείς οδηγίες και θα είναι ανάλογη των απαντήσεων των υποψηφίων στα επιμέρους ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η νέα βαθμολογία που θα προκύψει θα τύχει αναπροσαρμογής στο 100.

Στην επιστολή τους οι μαθητές που είχαν λύσει την άσκηση τόνιζαν πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να δοθούν οι δέκα μονάδες σε όλους τους υποψήφιους, αδικεί αυτούς που κατάφεραν να την λύσουν ορθά. Ξεκαθάρισαν πως η συγκεκριμένη άσκηση μπορούσε να απαντηθεί, χωρίς να προβληματιστούν οι υποψήφιοι από τις ασαφείς οδηγίες και επεξηγήσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »