ΠΡΟΣΩΠΑ

Μόνικα Μιχαηλίδου: Μείναμε πίσω στον χρόνο

Οι Λαρνακείς θα πρέπει να αναδιπλωθούμε και να μην δεχόμαστε πλέον μοιρολατρικά τις αποφάσεις εκ των άνω που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας

1. Κυρία Μιχαηλίδου τι σας ώθησε να υποβάλετε υποψηφιότητα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λάρνακας;

Από το 2000 συμμετέχω εντατικά στα συλλογικά όργανα  και τη δράση του ΑΚΕΛ Λάρνακος, συμμετέχω στα δρώμενα τις πόλης και ανησυχώ και εγώ όπως κάθε νέος άνθρωπος για την προοπτική της πόλης μας.  Φέτος στα πλαίσια των εσωτερικών διαδικασιών του κόμματος  μου για τις Δημοτικές εκλογές 2016, είχα προταθεί από μέλη του κόμματος για αυτή την υποψηφιότητα.  Όταν ενημερώθηκα και ρωτήθηκα αν αποδέχομαι,  για μένα ήταν τόσο τιμητικό που δεδομένης και της διαχρονικής μου ανησυχίας  για τα κοινά δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Αποδέχτηκα με συγκίνηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και ενθουσιασμό για να προσφέρω ενεργά στη Πόλη.

2. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια να υπάρξουν πιο διεκδικητικά;

Όπως έχω ξαναπεί οι Δημοτικές Αρχές και ο Δήμαρχος σήμερα θα έχουν αυξημένα καθήκοντα υπό τις δύσκολες οικονομικές και ηθικές συνθήκες που περνά ο τόπος και θα πρέπει με διεκδικητικότητα να απαιτήσουν αυτά που δικαιούμαστε ως Λάρνακα.  Θα πρέπει να ξαναεμπνεύσουν στους δημότες αισιοδοξία και εμπιστοσύνη.

Να πούμε ότι  διεκδικητικοί δεν πρέπει να είναι μόνο οι Δημοτικοί άρχοντες αλλά και οι ίδιοι οι δημότες. Τα εκάστοτε Δημοτικά συμβούλια και Δήμαρχοι θα πρέπει να εξαντλούν κάθε ευκαιρία διεκδίκησης,  τόσο από την κυβέρνηση, τους τοπικούς αλλά και τους ευρωπαϊκούς φορείς  για την πόλη και επιπλέον να δημιουργούν προϋποθέσεις για διεκδικήσεις, με κριτικές και εποικοδομητικές  παρατηρήσεις, έγκαιρες παρεμβάσεις, συντονισμό και συλλογικότητα.

3. Πιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λάρνακα;

Στασιμότητα. Μείναμε πίσω στον χρόνο.   Πιστεύω  ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να διεκδικήσουν δυναμικά την  προσέλκυση επενδύσεων τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης στα πλαίσια ενός   στρατηγικού σχεδιασμού.

Σαφώς θα πρέπει παράλληλα να γίνει προγραμματισμός για  τη συστηματική καθαριότητα των ενοριών,  την αποπεράτωση των  αντιπλημμυρικών έργων, την ανάπλαση της πόλης δομικά και αισθητικά, την τελική διαμόρφωση του οδικού δικτύου και την αποπεράτωση μεγάλων αναπτυξιακών έργων έχοντας πάντα κατά νου την ευημερία των πολιτών και της πόλης και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τους.

Η φροντίδα του χώρου και των ανθρώπων ευρύτερα δείχνουν και το ήθος αλλά και  την ικανότητα διαχείρισης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

4. Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Το προεκλογικό μας πρόγραμμα που κυκλοφορεί ευρέως,  καταγράφει λεπτομερώς τις δράσεις και τους στόχους μας ως Δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για την επόμενη πενταετία.

Άμεσοι στόχοι θα είναι  η προαγωγή της διαφάνειας στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ορθολογιστική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Δήμου, ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων, ρύθμιση οδικού δικτύου  και στη συνέχεια πολλοί άλλοι στόχοι για την αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση της Πόλης μας.  Στην περίπτωση που θα εκλεγώ θα εργαστώ με ζήλο και διεκδικητικότητα  για την υλοποίηση των στόχων μας, στα πλαίσια της δημοτικής μας ομάδας. Η συνεργασία βέβαια με ένα Δήμαρχο που έχει το ίδιο όραμα με μας θα διευκολύνει πολύ το έργο μας.  Ο Ανδρέας Βύρας είναι  λοιπόν ένας νέος αλλά έμπειρος άνθρωπος τον οποίο θα στηρίξουμε  γιατί θέλουμε  να δουλέψουμε μαζί  του, αφού μοιράζεται την ίδια όρεξη και τη διάθεση για διεκδίκηση για την πόλη του με μας.

5. Πιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες της Λάρνακας;

Οι Λαρνακείς θα πρέπει να αναδιπλωθούμε και να μην δεχόμαστε πλέον μοιρολατρικά τις αποφάσεις εκ των άνω που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας.  Μπορούμε να ανατρέψουμε καταστάσεις και μπορούμε να οραματιστούμε μια πόλη όπως τη θέλουμε εμείς.  Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή για μια «νέα» πόλη, την Πόλη μας…..αν το πιστέψουμε, θα γίνει!.

Μόνικα Μιχαηλίδου – Παιδίατρος, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Πηγή: www.autodioikisicy.com

Σχετικά νέα

X
Translate »