Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για την ανάπλαση της πλατείας του Δήμου Λευκάρων

Τροχιοδρομείται το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου Λευκάρων ένα έργο που εκκρεμούσε εδώ και 8 χρόνια.

Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν του ορεινού Δήμου της επαρχίας Λάρνακας. Ο σχεδιασμός για τον εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας έχει ολοκληρωθεί από το 2009, και πριν από λίγες μέρες συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των έργων προτεραιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σοφοκλή Σοφοκλέους, σύντομα αναμένεται η επίσημη εξαγγελία του.

Οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να κοστίσουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει αποκλειστικά από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το έργο ήταν μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του Δημάρχου Λευκάρων, δήλωσε ο ίδιος ο οποίος επεσήμανε τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, την οποία έθεσε στη σειρά επαφών που είχε με αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε ο κος Σοφοκλέους. Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λευκάρων είχε εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Λάρνακα, στις 30 Ιουλίου 2015.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους, εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την εκτέλεση των κατασκευαστικών έργων, ούτως ώστε εντός του 2018 να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο.

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λευκάρων θα περιλαμβάνει τοπιοτεχνίσεις και πλακοστρώσεις των γύρω δρόμων, δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, πεζοδρομοποιήσεις, αστική επίπλωση και ανθώνες.

Σχετικά νέα

X
Translate »