Αθλητικά Νέα

«Μνημόνιο Συναντίληψης» για τη δημιουργία Νέου Πολυδύναμου Κέντρου Λάρνακας

Υπογράφηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, το «Μνημόνιο Συναντίληψης» για τη δημιουργία Νέου Πολυδύναμου Κέντρου Λάρνακας. Το «Μνημόνιο Συναντίληψης» υπογράφηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας, από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού μέσω του Προέδρου του κ.Κλεάνθη Γεωργιάδη και από το Δήμο Λάρνακας μέσω του Δημάρχου κ.Ανδρέα Βύρα. Το Μνημόνιο υπογράφηκε στην παρουσία του κ. Φίλιππου Σοφοκλέους Αν. Γενικού Διευθυντή του ΚΟΑ, του κ. Τάσου Προκοπίου Μέλους του  Διοικητικού Συμβουλίου, του ΚΟΑ, του κ. Ανδρέα Λουκά, Αν. Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας και της κ. Νικολέτας Μαούρη, Νομικής Σύμβουλος του ΚΟΑ.

 

Σκοπός του Μνημονίου είναι η υπομίσθωση του χώρου του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας στο Δήμο Λάρνακας για χρονική περίοδο 18 ετών και με δικαίωμα ανανέωσης.

 

Το Μνημόνιο προβλέπει τη δημιουργία Νέου Πολυδύναμου Κέντρου στη Λάρνακα με τη μετατροπή του υφιστάμενου Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας. Το Κέντρο αυτό θα αποτελεί πυρήνα κοινωνικής πρόνοιας και απασχόλησης, το οποίο θα περιλαμβάνει ανοικτό και κλειστό χώρο ενεργητικής και υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης και θα παρέχει δικαίωμα εξυπηρέτησης όλων των ομάδων πληθυσμού της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, περιλαμβανομένων και ομάδων πληθυσμού διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης.

Το κόστος του Έργου αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το δήμο Λάρνακας με τη χρηματοδότηση που θα λάβει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, χαιρέτισε την υπογραφή του «Μνημονίου Συναντίληψης» και ανάφερε ότι ο κοινωνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό άξονα για την πόλη της Λάρνακας. Αυτός ο άξονας σε μεγάλο βαθμό υλοποιείται μέσα από διάφορα προγράμματα που δίνουν ευκαιρίες άθλησης στους πολίτες, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων. Η απόκτηση κινητικών δεξιοτήτων, η ψυχαγωγία και η καλή φυσική κατάσταση, οδηγούν στη σωματική υγεία και ευεξία, αφού βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και γενικότερα την αθλητική παιδεία. Η πολιτική του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού βρίσκει σταθερό συνεργάτη και συμπαραστάτη τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα το Δήμο Λάρνακας, προσφέροντας ευκαιρίες άθλησης στους δημότες του, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους.

 

Η ανάπτυξη του κοινωνικού αθλητισμού, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λάρνακας, όπως αυτό διαφαίνεται από τις πολύμορφες και ποικίλες μεγάλου βεληνεκούς αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στη Λάρνακα.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 30 Μαρτίου 2017

 

Σχετικά νέα

X
Translate »