ΠΡΟΣΩΠΑ

Μιχάλης Γεωργίου: Ένα ανερχόμενο ταλέντο της πόλης μας

Γράφει η Γεωργία Ιωαννίδου

 

Η κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου με τίτλο «7 ιστορίες της πόλης», στάθηκε η αφορμή της γνωριμίας μας. Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού Κάρτ ποσταλ που έτυχε να δω στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ του, μου προκάλεσε το ενδιαφέρον και ήθελα να μάθω περισσότερα για το νεαρό τραγουδοποιό Μιχάλη Γεωργίου.

 

Το ραντεβού μας δεν άργησε να κανονιστεί και έτσι είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω ένα ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη.

Ο Μιχάλης Γεωργίου γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη από Κύπριους γονείς και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Η μουσική μπήκε για καλά στη ζωή του σε ηλικία 12 χρόνων όταν κάποιος φίλος του, είχε χαρίσει το δίσκο Marsall Mather’s του Eminem. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει και άλλα είδη μουσικής όπως ελληνικό και ξένο ροκ, folk, country και μπλουζ. Την ίδια χρονιά άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και σε ηλικία 14 χρόνων κάνει μαθήματα θεωρίας της μουσικής και κιθάρας. Τρία χρόνια αργότερα μαζί με φίλους του από το σχολείο δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα καιξεκίνησαν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μπαράκια. Παράλληλα άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

 

Η μπάντα αυτή αποτέλεσε για τον ίδιο σημαντικό σταθμό στην καλλιτεχνική του διαδρομή.

Μετά τη διάλυση της μπάντας ο Μιχάλης Γεωργίου συνέχισε να κάνει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους με φίλους κυρίως με ακουστικό πρόγραμμα. Ο συνομιλητής μας μετά τη στρατιωτική του θητεία, μεταβαίνει στην Αγγλία όπου ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Λογιστική. « Ήθελα να κάνω μία σπουδή που θα μου παρείχε περισσότερη ασφάλεια για το μέλλον» μας λέει.

 

Παράλληλα με τις σπουδές του εξακολουθεί να ασχολείται και με τη μουσική. Μαζί άλλα δύο  άτομα έφτιαξαν ένα γκρουπ για την ελληνική κοινότητα των φοιτητών και πραγματοποιούσαν διάφορες εμφανίσεις. Ακολούθως πηγαίνει στην Αθήνα όπου παρακολουθεί για έξι μήνες μαθήματα ηχοληψίας.

 

Η Αθήνα αποτέλεσε για τον ίδιο πηγή έμπνευσης και άρχισε να γράφει ασταμάτητα για καθετί που τον εντυπωσίαζε. Όλα τα τραγούδια του δίσκου φέρουν τη δική του υπογραφή. Ο νεαρός καλλιτέχνης είχε στείλει demo στη δισκογραφική εταιρεία Ogdoo Music Group η οποία έδωσε το πράσινο φως για τη συνεργασία τους και έτσι άρχισε το μουσικό του ταξίδι.

 

Οι «7 ιστορίες της πόλης» αποτελούν ένα ύμνο για τον έρωτα και την περιπλάνηση.

Πρόκειται για αληθινές και φανταστικές ιστορίες δοσμένες με ένα υπέροχο τρόπο που ξεχωρίζουν για τη μελωδικότητα τους σε συνδυασμό με την καταπληκτική εκφραστική του ερμηνεία. Πηγή της έμπνευσης του είναι συνήθως οι απλές εικόνες της καθημερινότητας.

 

Η κυκλοφορία του δίσκου συνοδεύεται από το υπέροχο video clip του τραγουδιού «Καρτ Ποστάλ» που αποδίδει με εικόνες την ατμόσφαιρα του album και έχει γυριστεί στη Λάρνακα, την πόλη του Μιχάλη Γεωργίου.

 

Στις ενορχηστρώσεις συμμετείχαν οι: Ανδρέας Παύλου και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την ηχογράφηση επιμεληθήκαν οι Ανδρέας Τραχωνίτης και Μικαέλα Τσαγγάρη ενώ η αδελφή του Μιχάλη, Ελπινίκη Γεωργίου δημιούργησε ξεχωριστές ζωγραφιές στις 7 ιστορίες του.

 

Οι συντελεστές του video clip του τραγουδιού

«Καρτ Ποστάλ» είναι:

Production: Media Studios

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρίου

Διευθυντής Φωτογραφίας: Μαρίνος Μελετίου

Διευθυντής Παρ.: Κωνσταντίνα Παπαλουκά

Συμμετέχει η Ιφιγένεια Πιερίδου

 

Τον ρωτάμε να μας πει πως ένιωσε όταν κράτησε στα χέρια του το πρώτο του δίσκο.

«Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα» μας λέει συγκινημένος σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να

ζήσει ούτε μία μέρα χωρίς τη μουσική.

 

Ο Μιχάλης Γεωργίου διαθέτει μία μεγάλη συλλογή από cd διαφόρων καλλιτεχνών και στέλνει το δικό του μήνυμα ενάντια στη πειρατεία με στόχο την προστασία των δημιουργών τους.

 

Κλείνοντας, μας ομολογεί ότι θα συνεχίσει να γράφει και θα ήθελε κάποια στιγμή τα τραγούδια του να ακουστούν και από φωνές άλλων καλλιτεχνών που εκτιμά την πορεία τους στα μουσικά μας δρώμενα.

Εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα.

 

H συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο 63ο του free press περιοδικού La Voice το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω: 


sdf

Σχετικά νέα

X
Translate »