Αθλητικά Νέα

Μια «Κυρία»… ήρθε από το χθες

Με μία εξαιρετική εμφάνιση η Ανόρθωση κέρδισε με 3-1 την ΑΕΚ και έθεσε γερές βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Τα δύο τέρματα του αφηνιασμένου Ράγιος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν το καλύτερο σενάριο για την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Στην επανάληψη, αν και κατάφεραν να μειώσουν οι Λαρνακείς με τον Τρισκόφσκι, ο Ολιβέιρα διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Η προσοχή των δύο ομάδων πλέον στρέφεται στον επαναληπτικό στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” (8/3- 17:00).

«Φουριόζα» η Ανόρθωση
Από την έναρξη του αγώνα η ομάδα της Αμμοχώστου έδειξε τις προθέσεις της, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ με οργανωμένες επιθέσεις. Οι προσπάθειες της ωστόσο καρποφόρησαν νωρίς με το δυνατό σουτ του Ράγιος στο 5’ να ανοίγει το σκορ και να δίνει το προβάδισμα. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ανατροπή του Μοισόφ στον Καρλίτος, έφερε το πέναλτι στην περιοχή της ΑΕΚ, στο 11’. Με εκτελεστή τον Ράγιος η Ανόρθωση διπλασίασε τα τέρματα της. Η αντίδραση από τους Λαρνακείς ήρθε στο 21’και στο 22’ με τον Τρισκόφσκι να μην καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η συνέχεια του ημιχρόνου βρήκε τους «κιτρινοπράσινους» να προσπαθούν να οργανωθούν, με την καλύτερη τους φάση στο τελευταίο λεπτό, με την κεφαλιά του Τρισκόφσκι να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Μείωσε αλλά ο Ολιβέιρα απάντησε
Με το τέρμα του Τρισκόφσκι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον Σκοπιανό στο 48’ να μειώνει με κοντινό πλασέ. Τα πάνω της πήρε στη συνέχεια η ΑΕΚ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Ολιβέιρα της έκοψε τη φόρα. Στο 58’, έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινοπράσινων» ο Ολιβέιρα και πλάσαρε με ευκολία τον Πάμπλο γράφοντας το 1-3 για την ομάδα της Αμμοχώστου. Πιο οργανωμένη ήταν στη συνέχεια η ΑΕΚ, με την Ανόρθωση να κλείνει όλους τους διαδρόμους διατηρώντας το υπέρ της αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ (27’Μπόλιεβιτς), Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαμπάν, Φλοριάν.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Ολιβέιρα, Καρλίτος, Ράγιος, Σεχού, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Άλβες, Σάντος.

Σχετικά νέα

X
Translate »