Breaking News

Γενικά

Μια ζωγραφιά στη μνήμη του αδικοχαμένου Σταύρου σε τοίχο στη Λευκωσία

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θάνατο του άτυχου μαθητή, Σταύρου Γιωργαλλή έδωσε» αέρα» έμπνευση για να ζωγραφίσει ένα graffiti στη μνήμη του 10χρονου από τον Κύπριο καλλιτέχνη Χρίστο Κακουλλή.
Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες όπου απεικονίζεται το graffti, φαίνεται ένα μικρό αγγελάκι που κρατάει μπάλα του καλαθόσφαιρας.
Ο Χρίστος Κακουλλή ενόψει της δημιουργίας του αναφέρει:«Νομίζω ότι είναι πρέπον και ορθό να αναφερθώ σε μία ρήση από το πιο γνωστό ιστορικό ιατρικό κείμενο, τον όρκο του Ιπποκράτη, που λέει ότι: «θα χρησιμοποιήσω την θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά την δύναμη και την κρίση μου αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω». Τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες ασθενών για ιατρικά λάθη ολοένα και αυξάνονται. Ένα παιδί, 10 χρονών, γεμάτο όνειρα και στόχους έχασε την ζωή του από ιατρικό λάθος.  Καμιά λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που έχει συμβεί. Δεν υπάρχουν λόγια.  Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο αλλά το να συγχωρείς  για κάτι που δεν μπορεί να επανέλθει είναι  θεϊκό». Σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη που θέλουμε να λέγετε  κοινωνία τα ιατρικά λάθη πρέπει να τιμωρούνται. Σήμερα έκλεισε η αυλαία για τον 10χρονο μαθητή. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να δείξω την συμπαράσταση μου στην οικογένεια του παιδιού και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου».

Σχετικά νέα

X
Translate »