Going out

Μια απίστευτη θέα από το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Αβδελλερό

Στην κορφή του ψηλότερου βουνού της κοινότητας, το οποίο στους κτηματολογικούς χάρτες φέρει την ονομασία «Ενδέαλος», αλλά οι Αβδελλερίτες το ονομάζουν «Κατσινιάρης», κτίστηκε τα τελευταία χρόνια ξωκλήσι, που αφιερώθηκε στην Μεγαλομάρτυρα θαυματουργό Αγία Μαρίνα.

 

Το βουνό βρίσκεται στη δυτική πλευρά του χωριού, στα σύνορα με την Αθηένου. Στο εκκλησάκι, φτάνει κάποιος χρησιμοποιώντας ένα φιδίσιο χωματόδρομο, που ξεκινά στην αριστερή πλευρά του δρόμου Αβδελλερού – Αθηένου. Σε ευθεία γραμμή από το χωριό, το ξωκλήσι απέχει μόνο ενάμισι χιλιόμετρο, ενώ από το δρόμο που οδηγεί σε αυτό, η απόσταση κυμαίνεται γύρω στα πέντε χιλιόμετρα. Είναι μονόκλιτο, με αμφικλινή κεραμιδένια στέγη και το πάτωμά του στρωμένο με φαιωπού χρώματος κεραμικά.

 

Πραγματικός φάρος το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, φωτίζει και καθοδηγεί τους χριστιανούς της περιοχής, ώστε να μην κτυπήσουν σε βράχους και να περιπέσουν σε κακοτοπιές, που θα τους δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα, αλλά μέσα από κοπιώδεις, προσεκτικούς, πνευματικούς αγώνες, όταν η ψυχή τους ζητηθεί από το Θεό, να ελλημενιστεί στην αγκαλιά του Νυμφίου Χριστού.

 Τι θα έλεγες για ένα προσκύνημα στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας;

Επιμέλεια κειμένου
Χριστίνα Γιώργαλλου

Σχετικά νέα

X
Translate »