Oθέλλος Αθηαίνου

Με το δεξί… στα «μεγάλα σαλόνια» η «Αθάνατη»

Με το δεξί μπήκε στο 79ο Πρωτάθλημα η Αλκή Ορόκλινης, και κατάφερε να συνδυάσει την πρεμιέρα και την επάνοδο της στα σαλόνια της 1ης κατηγορίας με νίκη κόντρα στον Εθνικό Άχνας, κατακτώντας τους πρώτους τρεις βαθμούς για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα του Σάββα Δαμιανού χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Γάλλου, Τιγκρουτζιά κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο και πλέον βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα στάδια του αγώνα είδαμε κυρίως παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με τα πρώτα λεπτά να είναι κυρίως αναγνωριστικά.

Πίεση και ευκαιρίες

Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και στο 11ολεπτό η ομάδα του Σάββα Δαμιανού κατάφεραν να φτιάξουν την πρώτη τους καλή φάση. Ο Αμντί έκανε το γύρισμα ο Γουίλι έκανε την κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπογκατίνοφ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γουίλλι μετά από σέντρα του Χαρή έχασε εκ νέου ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ακούμπησε το γκολ η Αλκή

Ο επιθετικός μονόλογος για την Αλκή συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, και στο 24ο λεπτό οι «κυανέρυθροι» έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό. Ο Γουίλλι έκανε την συρτή μπαλιά, η μπάλα πέρασε από όλους και τελευταία στιγμή ο επερχόμενος Αμντί δεν μπόρεσε να σπρώξει το τόπι στα δίχτυα.

Ισορρόπησαν οι γηπεδούχοι

Μετά το 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έκαναν σιγά – σιγά την παρουσία τους αισθητή στο γήπεδο.  Η καλύτερη φάση για τον Εθνικό Άχνας την καταγράψαμε στο 35ο λεπτό έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιπιάνι, ο οποίος ανάγκασε τον Στρατηλάτη σε δύσκολη απόκρουση.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Καλύτερο ξεκίνημα και ευκαιρία για τον Εθνικό

Ο Εθνικός Άχνας μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 52ο λεπτό οι «μπλε» έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Κιπιάνι εκτέλεσε κόρνερ και ο Πιντσέλι με γυριστή κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

«Χαίδεψε» το γκολ η «Αθάνατη»

Για να καταγράψουμε νέα φάση στο παιχνίδι έπρεπε να περάσουν 17λεπτά αγώνα. Ο Πάρπας βρέθηκε στην περιοχή του Εθνικού Άχνας και με πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ, ο οποίος αναμφίβολα έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Γκολάρα… με Γαλλική υπογραφή

Η Αλκή 15λέπτα πριν από το τέλος της αναμέτρησης άσκησε πίεση στον Εθνικό Άχνας και στο διάστημα εκείνο κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 74ο λεπτό ο Τιργκουτζιά πήρε μπάλα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μάρτιν Μπογκατίνοφ ο οποίος ανήμπορος είδε την μπάλα να καταλήγει στο «παραθυράκι» της εστίας του.

Ο Εθνικός Άχνας ρίσκαρε για να πάρει κάτι από το παιχνίδι χωρίς όμως να τα καταφέρει και απ την άλλη η Αλκή με σωστή διαχείριση κράτησε το υπέρ της σκορ πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Σικάρσκι, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χαραλάμπους, Ενέσκου (80′ Παπαγεωργίου), Κυπριανού (67′ Γκαβρίλα), Φιλίποφ, Αρέστη, Ντόβμπνια

Αλκή (Σάββας Δαμιανού): Στρατηλάτης, Πάρπας, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Γιουίλι (77′ Τριπό), Χαρής, Βασίλιεφ, Πιεράτζι, Τιγρούντζια, Μπιλάλ (83′ Χαραλάμπους), Ντιακιτέ

Ικανοποιημένος από το νικηφόρο ξεκίνημα (δηλώσεις Σάββα Δαμιανού)

Ο προπονητής της Αλκής, Σάββας Δαμιανού μετά το πέρας της αναμέτρησης στο Δασάκι της Άχνας μίλησε στην συνέντευξη τύπου, δείχνοντας αρκετά ικανοποιημένος από το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του Σάββα Δαμιανού:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που κρύβει μια πρεμιέρα και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια από τη στιγμή που είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και απειληθήκαμε μόνο από στημένα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν πρέπει ούτε να ενθουσιαζόμαστε εύκολα, ούτε να απογοητευόμαστε όπως το έχουμε σαν λαός. Θεωρώ ότι ο Εθνικός θα παλέψει πολλά παιχνίδια στην έδρα του και να ευχηθώ στον Γιώτη καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.»

Σχετικά νέα

X
Translate »