Αναπτυξιακά Έργα

Με την εγκατάσταση φωτοβολταικών θα εμπλουτιστεί ο παραλιακός πεζόδρομος των Περβολιών

Με την εγκατάσταση φωτοβολταικών θα εμπλουτιστεί ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών, ένα έργο που έχει αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της δυτικής επαρχίας της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας του Κ.Σ. Περβολιών Χριστόφορος Παντελή, πολύ σύντομα το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας της Κυβέρνησης θα προκηρύξει τις προσφορές για την τοποθέτηση φωτοβολταικών σ’ όλο το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου, από το Φάρο Περβολιών μέχρι και το Δημοσιογραφικό Χωριό, συνολικού μήκους πέραν του ενός χιλιομέτρου.

Το κόστος θ’ ανέλθει στις 240 χιλιάδες ευρώ. Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος των Περβολιών έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι θέμα ημερών η επίσημη παραλαβή του έργου από τον εργολάβο.

Περιλαμβάνει μικρές πλατείες, νησίδες πρασίνου, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο και σκάλες που οδηγούν προς την αμμουδιά.Στο μεταξύ, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς στη θαλάσσια περιοχή Περβολιών η κατασκευή κυματοθραυστών για προστασία των ακτών από την διάβρωση. Ένα πρόβλημα που επιτέλους φαίνεται να βρίσκει οριστική λύση.

Σύμφωνα με τον κ.Παντελή, θα κατασκευαστούν έξι συνολικά κυματοθραύστες που θα καλύψουν την θαλάσσια περιοχή από τον Φάρο μέχρι και την τοποθεσία «Άμμος – Λιβάδι». Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα τρία εκατομμύρια, 300 χιλιάδες ευρώ (συν ΦΠΑ), χρήματα που θα καλυφθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, μαζί με συνεισφορά του κοινοτικού συμβουλίου.

Ήδη, έχουν κατασκευαστεί δύο κυματοθραύστες, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του συμβολαίου που έχει υπογραφεί, δηλαδή πριν από τον Μάιο του 2018.

Σχετικά νέα

X
Translate »