Έχουμε θέμα

Με την ανέχεια πλέον ντύνουμε την πόλη στην αφίσα…

Εδώ και 3 εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες μιας εκστρατείας αφισοκόλλησης πραγματικά χωρίς προηγούμενο. Μετά τη δημοσίευση του θέματος από την ιστοσελίδα μας συνεργεία του Δήμου Λάρνακας προέβησαν 3 φορές σε απομάκρυνση των αφισών, όμως οι διοργανωτές με την ευχέρεια που τους δίνεται. Να τονίσουμε ότι ιδιώτης που είχε προβεί σε ανάλογη ενέργεια για την επιχείρηση του, μετά τις υποδείξεις του Δήμου συμμορφώθηκε αμέσως και απομάκρυνε τις διαφημίσεις του.

Χαρακτηριστική η απάντηση που λάβαμε από λειτουργό του Δήμου ότι δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί τους και πλέον η πόλη μας έχει αφεθεί σε μια ανελέητη αφισοκόλληση σε πασσάλους της ΑΗΚ, φώτα τροχαίας κ.α.

Σήμερα το απόγευμα (συμβαίνει κάθε Παρασκευή) οι διοργανωτές προέβησαν εκ νέου σε τοποθέτηση αφισών επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού όπου σε κάθε πάσσαλο πλέον τοποθέτησαν όχι 1 αλλά 2 αφίσες δείχνοντας και στέλνοντας πολύ απλά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι προφανώς δεν λαμβάνουν κανέναν υπόψη και αυτό που θέλουν θα το κάνουν.

 

25 αφίσες σε απόσταση 200μέτρων στην Φανερωμένης 

Η πόλη μας στην περίοδο του Κατακλυσμού πρόσφερε στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν συναυλίες. Στις 13 Ιουλίου η πόλη θα υποδεχθεί τη μεγάλη συναυλία Ρέμου, Θεοδωρίδου Παπαρίζου και στις 18 Ιουλίου μια άλλη μεγάλη συναυλία με τον DJ SNAKE θα διεξαχθεί στις Φοινικούδες με την υποστήριξη του Δήμου. Κανείς δεν έβαλε ούτε μια αφίσα εν αντιθέση με τους εν λόγω διοργανωτές που την περασμένη Παρασκευή τοποθέτησαν 25 αφίσες σε μια απόσταση 200μ στη λεωφόρο Φανερωμένης.

 

Αδυναμία του Δήμου να το ελέγξει

Η αφισοκόλληση και γενικά η αυθαίρετη τοποθέτηση διαφήμισης με βάση το νόμο είναι παράνομη και αυτή την απάντηση λάβαμε από το Δήμο Λάρνακας. Το ερώτημα είναι πως αφήνεται εδώ και ένα μήνα μια κομματική οργάνωση (όποια και να ‘ναι) να προβαίνει σε παράνομες ενέργειες και ο Δήμος να μην μπορεί να κάνει τίποτα; Ήδη το παράδειγμα τους ακολούθησαν και οι διοργανωτές της συναυλίας των ΠΥΞ ΛΑΞ στη Λεμεσό και σίγουρα αύριο θα ακολουθήσουν και άλλοι. Με τι μούτρα ο Δήμος , θα τους πει να τα κατεβάσουν ή θα τους επιβάλει πρόστιμα;

Eμείς φωνάζουμε και τα λέμε εδώ και ένα μήνα αλλά είναι σαν να ρίχνουμε αυγά στον τοίχο. Έχουμε ενοχλήσει δημοτικούς συμβούλους απ’ όλα τα κόμματα και όμως κανένα αποτέλεσμα. Απλά δεν μπορεί γίνει κάτι, πέραν από το να τις κατεβάζουν και φυσικά την επομένη να ανεβαίνουν ξανά.

 

Επικίνδυνες για τους οδηγούς

Στην πρώτη μας δημοσίευση για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΔΟΝ Λάρνακας, μας με γραπτή του επιστολή μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι αφίσες απομακρύνονται μετά το τέλος του φεστιβάλ και ανακυκλώνονται. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε με τον κ. Αγαθού.

Το θέμα είναι μέχρι εκείνη την περίοδο πόσες μένουν στους πασσάλους. Μια βόλτα στα σημεία θα δει κάποιος αφίσες σκισμένες από τον αέρα να αιωρούνται από τους πασσάλους , άλλες στο δρόμο κτλ. Έχουμε δει αφίσες στην άσφαλτο στον κυκλικό κόμβο Φανερωμένης όπου ένας μοτοσυκλετιστής μπορεί εύκολα να απολέσει τον έλεγχο με την κλήση της μοτοσυκλέτας.

 

Ως σελίδα δεν έχουμε κανένα θέμα με την ΕΔΟΝ και σεβόμαστε το έργο που επιτελούν. Άλλωστε ως ιστοσελίδα πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει άρθρα από τη δράση τους. Το συγκεκριμένο θέμα όμως μας βρίσκει εντελώς απέναντι και με τον τρόπο που ενέργησαν, παρά τις 3 φορές που απομακρύνθηκαν οι αφίσες από το Δήμο έδειξαν ασέβεια προς το Δήμο, το Δήμαρχο και την πόλη μας.

 

Πιο κάτω απλά παρουσιάζουμε 2 λεωφόρους της πόλης και την εικόνα που είχαν σήμερα.

 

Λεωφόρος Σπύρο Κυπριανού

 

 

Λεωφόρος Φανερωμένης

 

Φώτα Πυροσβεστικής – Συναυλία ΠΥΞ-ΛΑΞ στη Λεμεσό

Σχετικά νέα

X
Translate »