Πολιτιστικά

Με παρέλαση, τραγούδι και πυροτεχνήματα άνοιξε και επίσημα η αυλαία του Κατακλυσμού (pics-vids)

Η μεγαλύτερη γιορτή της Λάρνακας, το πανηγύρι του Κατακλυσμού αρχίζει από σήμερα και θα κρατήσει με ένα πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων, μέχρι τις 30 του μηνός. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ψες και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα του Κατακλυσμού στις 28 Μαιου. Ψες κηρύχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η έναρξη του Κατακλυσμού 2018, από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και το Δήμαρχο Λάρνακας. Η εναρκτήρια παρέλαση άρχισε στις 8μμ και το τελετουργικό της έναρξης περιελάμβανε Κυπριακή μουσική την οποία  ερμήνευσε με εναλλακτικά όργανα, ο Λευτέρης Μοσχοβίας και η ομάδα του. «Τα ερωτικά της Κύπρου» παρουσίασε στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Όμιλος Βασιλιτζιά όπου έδωσε σκυτάλη σε «Κυπριακό παραδοσιακό γλέντι» με το Χορευτικό συγκρότημα Αράδιππος – Καροτσέρης  με τραγούδι, χορό και τσιαττιστά. Η βραδιά έκλεισε με τη Συναυλία με τον Κύπριο τραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνου.

Οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε τρία σημεία κατά μήκος των Φοινικούδων. Στη δεύτερη σκηνή, που είναι η Πλατεία Ευρώπης, απόψε στις 9 θα χορέψουν ελληνικούς και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς το Παιδικό Τμήμα του Χορευτικού Συγκροτήματος  Ελεύθεροι ΣΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου. Στη συνέχεια θα χορέψουν hip hop και break dance και λατινοαμερικάνικους χορούς η Σχολή Χορού DANCING ART της Λένα Θεοδώρου.

Δείτε πλούσιο υλικό από τη χθεσινή βραδιά

 

Από ψες και για μια εβδομάδα η πόλη μας γιορτάζει

Posted by Η Λάρνακα αλλάζει και μας αρέσει on Friday, May 25, 2018

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Λάρνακας

Posted by Larnaka Municipality – Δήμος Λάρνακας on Friday, May 25, 2018

Σχετικά νέα

X
Translate »